retko se pojavljuje u javnosti

Harizmu i lepotu je nasledila od NJE: Oca jedne od najlepših Srpkinja dobro znamo, a evo ko je mama Lene Kovačević

0

Mama Lene Kovačević i supruga dramskog pisca Dušana Kovačevića se retko pojavljuje u javnosti, a za razliku od muža i ćerke, njen životni poziv nema veze sa umetnošću.

Lena Kovačević je od tate nasledila talenat i ljubav prema umetnosti, a od mame lepotu
Lena Kovačević je od tate nasledila talenat i ljubav prema umetnosti, a od mame lepotu foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Pevačica Lena Kovačević je već godinama na muzičkoj sceni i već je utabala svoj put i stvorila prepoznatljiv stil.

 

Ona potiče iz ugledne porodice, a njenog oca svi veoma dobro znamo.

 

Dramski pisac Dušan Kovačević je napisao komade koji su na filmskom postali kultni primerci u domaćoj kinematografiji.

 

On stoji iza naslova "Balkanski špijun", "Maratonci trče počasni krug", "Sabirni centar, "Radovan III" i mnogih drugih. 

 

I dok je Lena poput oca odlučila da zaplovi u umetničke vode, profesija njene mame je potpuno drugačija.

Nada Kovačević je za svoj životni poziv odabrala advokaturu. Svojevremeno je imala 400 zaposlenih i bila je veoma uspešna u svom poslu.

 

- Sve žene koje me sretnu uvek mi pričaju koliko je vole, jer je uvek znala da sasluša i da pravi savet. Čak i moje drugarice kada dolaze, uvek prvo sa njom pričaju po čedrdeset minuta i to me je izluđivalo, jer posle sede sa mnom pola sata i odu - pričala je svojevremeno Lena za domaće medije.

 

Nada i Dušan su decenijama u skladnom braku i pored Lene imaju i sina Aleksandra.

Kako je Lena svojevremeno podelila, Nada i Dušan su se upoznali kada su imali 16 i 18 godina i prošetali su Petrovaradinskim mostom. 

 

- Ona je bila najbolji đak, on je odlično igrao fudbal i napisao prvi komad u srednjoj u koji se zaljubila - napisala je Lena jednom prilikom na drušvenim mrežama.

 

  • Incident na svadbi Dušana i Nade

 

Njihova svadba je prošla u znaku velikog incidenta, čije je detalje jednom prilikom za Kurir otkrio Radoš Bajić.

 

On je tada sa svojim bendom "Radilafi" koji su činili Laza Ristovski, Bogdan Diklić i Slavoljub Fišeković nastupao na svadbenom veselju Dušana i Nade. 

 

- Mladoženja Dušan Kovačević, danas ugledni dramski pisac i akademik, angažovao nas je da mu sviramo na svadbi u čuvenom hotelu "Elektro-Vojvodina" na Iriškom vencu, na kojoj je bilo preko 500 zvanica. Na svadbi koja je bila kruna karijere "Radilafa" nismo se proslavili. Jedno vreme smo se držali dobro dok se svatovi, veseli Sremci koji su više pili nego jeli, nisu raspomamili i uz pesmu počeli punim sifonima da gađaju i lome velike staklene zidove hotela.- pričao je Radoš Bajić.

-Sećam je da je mladoženja Duško Kovačević dotrčao do mene, koji sam bio kapelnik, i unezverenim glasom mi rekao: Momci kupite instrumente i pojačalo ako ne prestane muzika, ovi će da polupaju sve živo.

 

  • Oslonac i roditeljski saveti koje Lena nikad neće zaboraviti

 

Nada se veoma retko pojavljuje na javnim događajima, ali uvek pažnju privuče širokim osmehom. 

 

Kada je pogledate, jasno je na koga je Lena nasledila lepotu. 

 

A od roditelja je Lena osim talenta i lepote, dobila i neke od najvrednijih saveta koje će pamtiti čitavog života:

 

- To su one najbolje i čuvene rečenice: "Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra" ili "Moraš da se baviš nekim sportom". Od njih sam nasledila upornost, ljubav prema putovanjima, ljubav prema umetnosti... - objasnila je Lena pre nekoliko godina.

 

Koliko joj podrška majke znači u životu, Lena je otkrila jednog 8. marta kada je napisala:


- Bez ikakve patetike, ti znaš... Naša si snaga, ljubav, oslonac, organizator, logika i lepota, pamet, požrtvovanje, naš lični primer bezgranične ljubavi i davanja, moja inspiracija... Naša zajednička borba... Svetlost si i moja NADA - napisala je pevačica u opisu fotografije.

 

makonda-tracker