tako se osećao još samo 3 puta

Golim rukama joj je iskopao grob: Bolno prisećanje princa Harija na spontani pobačaj Megan Markl

0

Među mnogim detaljima o svom životu, princ Hari je u svojoj knjizi pisao i o jednom od najtežih trenutaka koje je iskusio

Megan Markl i princ Hari u Johanesburgu 2019. godine
Megan Markl i princ Hari u Johanesburgu 2019. godinefoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ Hari podelio je u svojoj autobiografiji "Rezerva" (Spare) mnogo pojedinosti o životu u britanskoj kraljevskoj porodici. Međutim, najpotresniji detalj u ovim memoarima nema veze sa odnosom koji su kralj Čarls, kraljica Kamila i princ Vilijam imali s njegovom suprugom i njim.


Posebno je emotivan i bolan deo koji se odnosi na spontani pobačaj koji je Megan Markl, Harijeva supruga i vojvotkinja od Saseksa doživela u julu 2020. godine.


Megan je u novembru te godine saopštila da su Hari i ona izgubili bebu nakon preseljenja u Ameriku, na šta su se osvrnuli i u svojoj dokumentarnoj seriji "Megan i Hari", a sada je princ podelio bolno prisećanje.

 

Megan Markl i princ Hari u Sidneju 2018. godine
Megan Markl i princ Hari u Sidneju 2018. godinefoto: EPA-EFE/BRENDON

Na kraju jednog od poglavlja pri kraju autobiografije, princ Hari je otkrio da je Megan imala simptome pobačaja prvog jutra koje su proveli u svojoj novoj kući. Ona je, kako je napisao, imala "bolove u stomaku" i krvarenje pre nego što je pala na pod, nakon čega su požurili u lokalnu bolnicu.


Kad je doktorka ušla u sobu, nisam čuo nijednu reč koju je izgovorila, samo sam posmatrao njeno lice, njen govor tela. Već sam znao. Oboje smo znali – piše princ Hari.


On je rekao da su se Megan i on grlili, da su oboje plakali i da se po izlasku iz bolnice osećao beznadežno.


Princ je naveo da se tako u životu osećao samo još tri puta: dok je u automobilu s bratom i majkom bežao od paparaca, dok je leteo helikopterom iznad Avganistana i kada je Megan "planirala da oduzme sebi život" dok su živeli u Notingem kotidžu u Engleskoj.

 

Princ Hari i Megan Markl u Velingtonu 2018.
Princ Hari i Megan Markl u Velingtonu 2018.foto: EPA-EFE/ROSA WOODS / POOL


Kako je Hari napisao, njegova supruga i on napustili su bolnicu "noseći mali paket" i otputovali na svoje "tajno mesto". Potom je ostatke bebe sahranio ispod drveta banjana na mestu za koje samo Megan i on znaju.


– Ispod razgranatog banjana, dok je Megan jecala, iskopao sam rupu golim rukama i postavio nežno sićušni paket u zemlju – piše Hari.


I princ i njegova supruga dobili su mnogo pohvala protekle dve godine zbog toga koliko otvoreno su govorili o svom tragičnom i traumatičnom iskustvu gubitka bebe.
 

makonda-tracker