jaka i samouverena žena

Važila je za zavodnicu, a samo jednom je stala pred oltar: Znate li s kojim rediteljem je Neda Ukraden bila u braku?

0

Uprkos činjenici da je bila veoma lepa i uspešna Neda je samo jednom izgvorila sudbonosno "da"

foto: Instagram / Neda Ukraden
foto: Instagram / Neda Ukraden

Naša legendarna pevačica Neda Ukraden od mladosti nosi epitet jedne od najlepših žena ne samo na domaćoj muzičkoj sceni, već i u regionu.

 

Zbog velikog broja udvarača koje je tokom života imala Neda je dobila epitet velike zavodnice. Ipak, ona nije želela da staje na ludi kamen više puta, već je to učinila samo jednom.

 

Kada je imala 18 godina upoznala je reditelja Milana Bilbiju, zaljubila se i odlučila da ode pred oltar. Venčali su se posle dugogodišnje veze i iz tog braka dobila je naslednicu, ćerku Jelenu, koja je izrasla u pravu lepoticu.

 

 

Sa Milanom Bilbijom Neda je bila u braku svega 3 godine, a onda je odlučila da svako krene svojim putem. Neda je tokom života možda gajila osećanja prema nekim muškarcima, ali nikada se više zvanično nije udala.

 

- Bilo mi je tek 18 godina kada smo se upoznali. Zabavljali smo se 10 godina, a u braku proveli samo tri. Bio je moja prva velika ljubav. Naše zabavljanje se strašno odužilo, venčali smo se posle deset godina veze. Željna slobode, jer sam rasla uz oca koji je bio strog i patrijarhalno nastrojen, praktično sam iz jednog 'ropstva' prešla u drugo. A ja sam neko kome je potrebna sloboda, autohtonost, mogućnost samostalnog odlučivanja - ispričala je svojevremeno pevačica za "Hello".

 

 

Milana smo retko imali prilike da vidimo javnosti, ali zahvaljujući jednoj fotografiji koja kruži društvenim mrežama imamo priliku da vidimo kako su oni Neda, Milan i njihova ćerka izgledali u mladosti

 

- Kada smo dobili dete, našoj sreći nije bilo kraja. Svili smo gnezdo u novom stanu ali su, uprkos velikoj ljubavi, naši različiti karakteri i navike uslovili rastanak. Kada je počela erozija svega što nas je vezivalo, želela sam da okončam brak, kako detetu ne bismo priređivali scene koje nisu lepe. Zadržali smo uzajamno poštovanje, ostala sam mu veran prijatelj do poslednjeg dana, pomagala koliko sam mogla i uvek gajila međusobnu ljubav između njega i ćerke, koju je obožavao", istakla je tom prilikom Neda, koja je nedavno otkrila i zbog čega se nakon razvoda od Milana više nije udavala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

 

- Moja lepota i karakter su kombinacija koja je privlačila sve moje udvarače, ali nisam ostvarila drugi brak, nisam rodila još jedno dete jer sam jako odgovorna. Neke žene imaju po 100 brakova, veza i razvoda, ali budući da imam dete, drugačije sam gledala na sve to. Svaki razvod je emotivni rez za dete - ispričala je Neda svojevremeno.

 

Ona je prvenstveno želela da sačuva odnos koji je Jelena imala sa ocem. 

 

- Otac je obožavao Jelenu i ona njega, i nastojala sam da to negujem. Htela sam da njenog oca sačuvam u njenom životu, jer nije dete krivo što su propala moja očekivanja vezana za muškarca za kog sam se udala. Svaka sledeća priča je bila vaganje, pitala sam se kako će dete koje je bilo obasipano ljubavlju od baka, tetaka, oca i cele rodbine prihvatiti to novo okruženje - objasnila je Neda.

 

Neda Ukraden sa ćerkom Jelenom
Neda Ukraden sa ćerkom Jelenom foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Takođe, jednom prilikom je otkrila i zašto se nikada posle toga nije udala.

 

- Moje veze su bile van grada u kom sam živela, a pomisao da treba da se selim je umnogome uticala na to da se ne udam i ne ostvarim novu porodicu. Zbog Jelene se nisam drugi put udala, a danas sam jako ponosna na nju i na to što se nije ugledala na majku i nema samo jedno dete. Na listi mojih prioriteta uvek i prvo je moja porodica, pa moj posao - rekla je ona za domaće medije.

 

Zahvaljujći velikom trudu Milan i Neda su do njegovih poslednjih dana ostali u odličnim odnosima. On je preminuo 2013. godine u Crnoj Gori, gde je i sahranjen, ali se Neda nije pojavila na njegovoj sahrani.

 

 

- Tužna sam što nisam mogla da odem na sahranu s mojom Jelenom. Morala sam da ostanem kod kuće s Pecom (zetom) da čuvam bliznakinje. Devojčice su prilično nemirne i zet ne bi mogao s njima sam da izađe na kraj. Milan je bio sjajan otac. Družili smo se svakog leta u Crnoj Gori", rekla je tada Neda za "Kurir", a Jelena Bilbija je godinu dana nakon očeve smrti rodila i treće dete, sina Dušana.

 

 

makonda-tracker