ima važno pravilo

"U kući mora da se ima RUČAK": Mirka Vasiljević ne krije da drži do tradicije, a evo čemu uči svoju decu

0

Šarmantna glumica naglašava da je ručak najvažniji obrok u njenom domaćinstvu, a jelovnikom dominiraju srpska tradicionalna jela

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Popularna glumica Mirka Vasiljević ponosna je mama četvoro dece, koju ima s fudbalerom Vujadinom Savićem.


Mama Andreja, Andrijane, Mihajla i Anike ističe da se trudi da ih nauči tradiciji, a jedna od najvažnijih je – porodični ručak. Kako ističe, ona kuva još od prvih dana zajedničkog života sa svojim životnim saputnikom.


U mojoj kući se uglavnom spremaju srpska tradicionalna jela. Ja sam sa 19 godina otišla da živim sa Vujadinom, jer je on tada potpisao ugovor za Bordo u Francuskoj. Odrasla sam u kući gde se svaki dan spremalo, i dan-danas se sprema, tako da mi je to bila osnovna rutina u kući – rekla je glumica za Kurir.

 

Ona ručak smatra najvažnijim obrokom u toku dana, a tome uči i svoje naslednike.


Od tada kuvam, i svoju decu učim da je to normalno. Kući mora da se ima ručak, a doručak i večeru možemo "na brzaka" – rekla je glumica i našalila se na račun toga što su Vujadin i ona izrgadili veliku porodicu. – Ja volim da ostane hrana, kako ne bi morala da kuvam sutra, ali sa obzirom da nam se brojčano stanje iz godine u godinu povećava, onda uglavnom ne ostane za sutra.

 

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

 

Iako iza sebe ima četiri trudnoće, Mirka izgleda fantastično, a nedavno je otkrila da nakon svakog porođaja ima poseban režim ishrane.

 

Moj doručak nekada bude dobro kvalitetan: pa tu budu i jaja i neka šunka sa strane. Ali gledam da onda ne jedem hleb uz to – istakla je Mirka svojevremeno za Ženu.


Što se tiče ručka, on predstavlja spoj proteina životinjskog porekla i salate, dok je večera obično nešto što lakše "pada" na stomak.

 

Mirka Vasiljević
foto: Ana Paunković

Ručak uglavnom bude meso sa nekim salatama ili riba, ja sam neko ko voli da proba svašta. Večera stvarno treba da bude apsolutno lagana - da kada pojedete večeru, maltene ne osetite da ste je pojeli. I najbolje bi bilo da večerate do sedam, osam sati uveče. Ili najbolje idite da spavate pa ćete zavarati glad, pa ujutru, kada se probudite, može jači doručak – objasnila je tada glumica.

 

 

makonda-tracker