ŠTA VI MISLITE?

Milan Mateus neodoljivo podseća na slavnog oca: Mališan ostavio u senci čak i buran Lotarov život (FOTO)

0

Lotar Mateus je legendarni fudbaler i trener, a domaćoj javnosti poznat i zbog braka s Marijanom Mateus.

foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia
foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Nemački fudbaler Lotar Mateus je pored zavidne karijere, možda za nijansu poznatiji širom sveta zbog svog turbulentnog ljubavnog života, on se ženio čak pet puta, a ima četvoro dece.

 

Lotar je sada stručni televizijski konsultant za Bundesligu i radi sa najmlađima. Zanimljivo je da je njegov sin Milan upravo krenuo očevim stopama. Pretpostavka je da je osmogodišnji dečak ime dobio po italijanskom gradu u kom je Mateus bio četiri godine i grao u dresu Intera. Milana je dobio sa Ruskinjom Anastasijom Klimko, od koje se razveo još prošle godine.

 

Mali Milan je već počeo da igra ozbiljne utakmice, pa se mnogi pitaju da li će svet upoznati novog Mateusa?

 

- Ovde nije reč samo o pobedi. Akcenat je na pravilnom razvoju dece, to je prioritet. Fudbal mi je mnogo dao i želim da bar nešto uzvratim. Mislim da je ovo najbolji način – objašnjava legendarni Nemac.

 

Lotar Mateus
foto: Christian Kolbert / AFP / Profimedia

Lotar je novi posao dobio slučajno, kada je prethodni trener napustio klub. Iako priznaje da ovakva uloga nosi veliku odgovornost, jer je rad sa decom delikatan, dobro se snašao. Pronašao je idealnu strategiju. Dva treninga nedeljno sasvim su dovoljna, kaže, jer decu ne treba previše opterećivati. Lotar je otkrio i da li njegov sin ima određene povlastice.

‒ Povlastice? Ne, naprotiv. Od svog deteta očekujem poštovanje, upravo zato što me poznaje bolje od ostalih. Poštovanje prema meni ne samo kao ocu, već i kao treneru. On to i radi. Za sada. (smeh) Svi članovi ekipe ističu se na svoj način. Jedan je brz, drugi ima snažne udarce, treći je odličan u driblingu... Milan ima ideje koje mi se jako sviđaju, ali i nedostatke na kojima treba raditi. U svakom slučaju, sve ih pomno pratim i posmatram - zaključio je za kraj.

 

 

makonda-tracker