pravda

Šokantne fotografije su slomile celu porodicu: Udovica Kobija Brajanta dobila 16 miliona odštete!

1

Zbog emocionalnog bola koji je nanet supruzi legendarnog košarkaša i njihovoj porodici, Los Anđeles mora da plati pozamašnu svotu

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

 

Vanesa Brajant, supruga tragično stradalog košarkaša Kobija Brajanta, dobila je 16 miliona odštete zbog procurelih fotografija helikopterske nesreće 2020. godine u kojoj je NBA legenda poginula sa ćerkom Đijanom.


Udovica košarkaša rekla je da je imala napade panike nakon što je otkrila da su se pojavile fotografije koje su snimili zamenici šerifa okruga Los Anđeles i vatrogasci nakon nesreće.

 

Zbog emocionalnog bola koji je nanet supruzi Kobija Brajanta i njenoj porodici, Federalni sud je doneo odluku da okrug Los Anđeles mora da plati Vanesi nadoknadu u visini od 16 miliona dolara. Odlučeno je da se, iz istih razloga, odšteta isplati i Kristoferu Česteru, koji je u pomenutoj nesreći izgubio suprugu Saru i ćerku Pejton.


Prema pisanju američkih medija, Vanesa je zagrlila advokate nakon izricanja presude i uplakana potom pala u zagrljaj svoje ćerke Natalije, pa napustila sudnicu bez davanja izjava.

 

Vanesa Brajant, Natalija Brajant
foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Ovaj slučaj se ticao odgovornosti, a porota se jednoglasno izjasnila – istakao je advokat Brajantove Luis Li.


Tužilac je prvobitno zahtevao nadoknadu ood 75 miliona dolara.

 


Vanesa je potom na Instagramu objavila fotografiju pokojnog supruga i ćerke uz poruku:


Sve za tebe! Volim te! Pravda za Kobija i Điđi!


Na spornim fotografijama mogla se videiti olupina helikoptera, kao i tela stradalih, što je narušilo privatnost pokojnika, porodice i izazvalo emocionalni stres, a Brajantovi i Česterovi su strahovali da će se fotogafije pojaviti ovi snimci, iako okrug Los Anđeles tvrdi da su uništene.

 

 

makonda-tracker