tužna priča

Majka Nika Kirjosa kroz suze otkrila potresnu istinu: Evo zašto NIJE GLEDALA sina u finalu Vimbldona

0

Iako je celog života čekala ovaj trenutak, majka Nika Kirjos ipak neće bodriti sina ni sa tribina, ali ni putem malih ekrana

foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia
foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

Čuveni australijski teniser Nikolas Himli Kirjos godinama je naporno radio kako bi uspeo da dostigne zvezde, a za njega je zvezda pobeda na Vimbldonu.

 

Čak i da ne osvoji prvo mesto ovo je za njega uspeh o kojem je godinama sanjao. I nije sanjao samo on, već i njegova majka, koja ga je godinama bodrila na teniskom terenu, sve dok ozbiljna bolest nije uzela maha.

 

 

Naime, australijska teniska zvezda će se u finalu VImbldona za 1. mesto boriti sa jednim od najboljih tenisera sveta, Novakom Đokovićem.

 

Iako je oduvek bio borac posebnu želju da bude najbolji dobio je nakon što su njegovoj majci Nil lekari rekli da neće doživeti 2022. godinu nakon što joj je prošle godine dijagnostikovan terminalni rak.

 

Lekari su rekli:

 

- Teško da će poživeti do Božića.

 

Ipak, ona se nije predavala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

 

-Bila sam rešena da živim, jer sam mojoj deci i dalje bila potrebna - rekla je Nil.

 

Njen sin je uvek bio njena najveća podrška i bodrio ju je da se bori i da ne dozvoli da bolest pobedi.

 

- Volim ga, veoma je ljubazan i pun nežnosti, svaki dan mi govori da me voli. Mazi se, nije ga briga da li ga mazim pred ljudima ili da ga poljubim. To je dete koje volim svim srcem - ispričala je ona za strane medije.

 

 

Rekla je da veruje da njen sin ima dovoljno snage da zaustavi  dvadesetostrukog grend slem šampiona i osvoji svoju prvu titulu.

 

- Ako bude igrao svoju igru, koja se razlikuje od Novakove, možda će uspeti da ga nadmudri. Njegov servis je njegovo najjače oružje - rekao je Nil.

 

U jednom od intervjua koje je dala neposredno pred meč Nil je rekla da je gledajući mečeve svog sina bivala psihički vrlo nestabilna, pa je odlučila da potraži pomoć stručnjaka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

 

- Ne gledam njegove mečeve već neko duže vreme. Ne mogu da izdržim tu anksioznost koju osećam dok on igra - rekla je ona.

 

- Upadam u zaista čudnu paniku... Išla sam kod psihologa šest meseci. Nisam se dobro osećala. Moj nivo anksioznosti dok gledam Nika bio je vrlo visok.

 

Nil se trudi da čak ni ne proverava rezultat tokom njegovih utakmica, već čeka da joj neko pošalje poruku i da joj kaže konačni rezultat.

 

 

- Problem je u tome što ne želim da znam, ali želim da znam i tada dolazi do nervoze, napada panike i tome slično.

 

Kirjos je vrlo blizak sa svojom majkom. Veoma mu je teško da prihvati da je ona bolesna. Njoj bubrezi polako otkazuju, a lekari su joj rekli da je vrlo blizu kraja svog života.

 

Ona je izjavila i da se nada da će dobiti bubreg od Nikovog oca Džordža ako su kompatibilni. Jedino tako bi mogla da poživi još koju godinu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyond Meat (@beyondmeat)

 

Kada se Nik približavao tituli u muškom dublu na ovogodišnjem Australijan openu, njegov stariji brat Hristos je rekao da je njihova mama poslednjih godina patila od srčanih problema i da zbog toga nije mogla da ga gleda.

 

- Ona je borac. Ona ima problema sa srcem i pojačana tenzija tokom gledanja Nikovih mečeva, joj škodi. U poslednje vremee ne može da ih gleda uopšte, čak ni na TV-u - rekao je Hristos.

 

 

makonda-tracker