ista je kao tata

Lik, obrve, usne, prelepo peva... Pokojni Darko Radovanović mogao bi samo da se PONOSI svojom ćerkom

0

Lara Radovanović, ćerka tragično stradalog pevača, njegova je slika i prilika, kaže Darkov kum i priseća se s bolom dana kada je Radovanović pogunuo

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Čuveni srpski pop-folk pevač Darko Radovanović bio je na vrhuncu karijere kada je 11. juna 2011. godine stradao u saobraćajnoj nesreći u blizini Dobanovaca.


Obožavani pevač iza sebe je ostavio suprugu Maju i ćerku Laru, kao i roditelje Stanu i Vidoja, a njegova prerana smrt je tragedija od koje se njegovi najbliži nikad nisu oporavili.


Kako je Milan Mitković, Darkov kum, ispričao nedavno za Kurir povodom godišnjice pevačeve smrti, bol se ne menja iako vreme prolazi.

 

Danas je punih jedanaest goduna od kada Darka nema, a bol je ista kao i prvog dana. Vreme samo prolazi, a ja utehu nalazim u Lari. Gledam njegovo dete koje je ostalo, ona puni četrnaest godina samo jedan dan nakon godišnjice Darkove smrti — istakao on.


Mitković je otkrio da je Lara izrasla u dete kojim bi njen otac mogao samo da se ponosi.

 

Darko Radovanović
foto: Dragana Udovičić

Predivna devojka, dete za primer. Život je naterao da brže odraste, uživam u njenom odrastanju. Veoma je odgovorna, ide u dve muzičke škole, trenira atletiku i ima sve petice. Njenog tatu niko nikada neće moći da zameni, ali ja se maksimalno trudim da joj očinska figura što manje fali. Marija je divna majka, koja je skroz zaposavila svoj život, čak i posao, da bi se posvetila Lari i njenom vaspitanjuIza sebe je ostavio neutešne roditelje Stanu i Vidoja, ćerku Laru, suprugu Maju i brojne prijatelje, a njihove rane i dalje bole istom jačinom — rekao je Milan.


On je otkrio i da Darkova ćerka podseća fizički na oca, kao i da je nasledila njegovu ljubav prema pesmi i muzikalnost. Za razliku od oca, ona je zainteresovanija za stranu muziku.

 

Nasledila je skoro sve na Darka, ona je više od 70 posto on. Lik, obrve, usne, muzikalna je na njega. Prelepo peva, poslednje dve godine se posvetila stranoj muzici i to joj odlično ide, baš lepo pliva u tome. Siguran sam da će i ona biti velika zvezda — ispričao je Darkov kum.


On se prisetio da je na dan tragedije video pevača, koji se potom uputio na nastup u društvu menadžera Aleksandra Miloševića, dok su Milan i Darkova supruga otišli na svadbu.

 

Darko Radovanović
foto: Nebojša Mandić

Tog kobnog dana, Darko i ja smo bili zajedno. On je otišao sa menadžerom na tezgu, a njegova Marija i ja smo otišli na svadbu. Nas dvoje smo sedeli u sali i Marija mi u tom trenutku priča kako su se ona i Darko upoznali baš u tom restoranu, objašnjava mi gde je bila bina, gde su sedeli, o čemu su razgovarali i meni ubrzo zvoni telefon. Zvao me novinar i rekao da je Darko poginuo. Čuo je muziku, a ja sam mu rekao da ne mogu da verujem kakve sve ljudi gluposti izmašljaju jer sam se malo pre toga razišao od Darka, spustio sam slušalicu. Posle deset minuta je ponovo nazvao da izjavi saučešće i kaže da je informacija tačna. To je bio šok! Neposredno pre toga, njegova žena je pričala detalje njihovog upoznavanja — tužno se prisetio Milan.


Darkova porodica i dalje je oprhvana bolom zbog tragedije, a Darkov otac je prošle godine ispričao da sina svake noći viđa u snovima.


Neočekivano, još sam na spisku živih. Nisam verovao da mogu pregurati ni nedelju dana kada nas je Darko napustio, a evo prođe 10 godina. Drže nas u životu naše unuke, i to nam mnogo znači. Posebno kad vidim Laru. Išli smo godinama svake subote, ali više nisam u mogućnosti da idem stalno zbog zdravlja. Sad se vidimo četiri-pet puta godišnje i redovno preko video-poziva. Moramo živeti, nema nam druge. Stalno sanjam sina, svako drugo-treće veče, bili smo jako vezani. Bio je izvanredan sin, otac i suprug. Svi su ga voleli — rekao je Darkov otac Vidoje.

 

 

makonda-tracker