kakva slučajnost!

Toliko liče da je odavno bilo jasno: Svi misle da su popularne glumice SESTRE, a iznenadiće vas šta je ISTINA

1

Imaju isto prezime i prilično liče jedna na drugu, zbog čega se spekulisalo da su rođene sestre,

Marta Bjelica, Jana Bjelica
foto: Nemanja Nikolić, ATA Images

Glumica Jana Bjelica jedna je od zvezda serije "Močvara", dok je Marta Bjelica njena starija koleginica koju ovih dana gledamo u "Močvari" i "Državnom službeniku".


Budući da dele prezime i da je fizička sličnost između njih očigledna, mnogi veruju da su ove dve veoma talentovane glumice rođene sestre.


Ipak, Jana je u jednom intervjuu za Kurir ispričala da joj je Marta samo starija koleginica i asistentkinja na Fakultetu dramskih umetnosti, na Katedri za scenski pokret. Međutim, njihovo prezime i sličnost nisu slučajnost, one ipak jesu u srodstvu!

 

To je pitanje koje mi često postavljaju. Marta je razjasnila dilemu kad je našla knjigu o Bjelicama. Naše čukundede su braća — istakla je Jana za pomenuti list.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jana.bjelica


Bile dalje rođake ili ne, poštovanje se u njihovom odnosu podrazumeva, a Jana je tada otkrila da joj je Martina podrška značila na početku karijere.


Međutim, bez obzira na to, Martu jako poštujem kao stariju koleginicu i svog profesora. Bila je tu za mene kad su mi trebali savet i podrška — naglasila je glumica.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Marta ističe da nije znala da joj je Jana rođaka kada su se tek upoznale, a sada se šali da može da se hvali da ima sestru glumicu.


Nismo se poznavale pre Janinog studiranja, tako da ta situacija na fakultetu nije bila nimalo čudna ni za jednu ni za drugu. Tek nakon snimanja ušle smo u trag našoj krvnoj liniji, jer su ljudi počeli da postavljaju pitanja, poneseni utiskom da ličimo, pored evidentno istog prezimena. Sad je situacija još bolja. Jana mi više nije student, a saznala sam da imam sestru glumicu. Mogu da se hvalim — kaže Marta.

 


Jana, inače, do sada igrala u filmu "Živ čovek", kao i u serijama "Južni vetar", "Porodica", "Pevačica" i "Močvara", a gledaćemo je i u filmu "Auto-put".


Ona je, inače, jedna od retkih glumaca koji priznaju da gledaju sebe na ekranu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jana.bjelica


Prijatno mi je da sebe gledam, uglavnom ako sam sama. Smatram da je to deo procesa i važno mi je da vidim konačan proizvod. Da analiziram stvari koje bih u budućnosti volela da korigujem ili promenim. Na snimanju vam neka rešenja deluju dobro, ali da li ste napravili pravi izbor, možete zaključiti samo nakon emitovanja. Inače sam veoma samokritična i perfekcionista sam po prirodi — otkrila je Jana nedavno.


Što se tiče Marte Bjelice, koju smo gledali u "Izgrednicima" "Sumnjivim licima", "Čizmašima", a ovih dana blista u "Močvari" i "Državnom službeniku".

 

 

Za njene likove je karakteristično to što je obično reč o vrlo snažnim ženama, a ona je nedavno istakla da ne bi imala ništa protiv da zaigra u romantičnoj komediji.


Zašto da ne! Ja sam izrazito nežna, samo što to nije stvar koju dajem svima da vide — rekla je glumica u jednom intervjuu.

 

 

 

 

makonda-tracker