sećanje na glumca...

Njegove ĆERKE zna CELA SRBIJA: Znate li čiji je otac čuveni glumac iz "Srećnih ljudi"?

0

Glumac je iza sebe ostavio tri ćerke, a premda je bio protiv toga da se one bave glumom, dve su krenule njegovim stopama...

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Glumac Dragan Mićalović preminuo je u 67. godini, a njegov odlazak najviše je pogodio njegove najmililje: suprugu Milicu i tri ćerke. Poznato je da je Dragan za sobom ostavio skladnu porodicu, a njegove ćerke su čuvene srpske glumice Sloboda i Dragana Mićalović.

 

One nikada nisu krile koliko im je teško pala očeva smrt, a mnogi i dan-danas ne znaju da je otac sestara Mićalović iza sebe ostavio brojne zapažene uloge.

 

Samo se u seriji "Srećni ljudi" pojavio u tri različite uloge: u 17. epizodi kao policajac u parku, kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice za prevoz, a na kraju u ulozi Kuce, ljubavnika Cane Fontane sa Ranča prokletih.

 

Dragan Mićalović
foto: Printscreen

Osim u pozorištu, igrao je i u domaćim serijama "Selo gori, a baba se češlja", "Mješoviti brak", "Seljaci" i kao Sredoja u "Beloj lađi". Dragan Mićalović i njegova najmlađa ćerka Dragana imali su zajednički angažman u popularnoj seriji "Sinđelići", u kojoj su glumili oca i ćerku!

 

Iskusni glumac je bio protiv toga da mu se ćerke bave glumom, ali nije uspeo da ih nagovori da ne kreću njegovim putem.

 

— Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju — rekao je on u jednom od poslednjih intervjua.

 

1 / 3 Foto: Instagram/printscreen

 

I kolege su imale samo najlepše reči za glumca:

 

Mogao je još mnogo toga da pruži. Bio je gladan uloga. Nesreća nas glumaca iz provincije je što možemo da igramo samo u svojoj kući. Bio je topao i porodičan čovek. Brinuo je na pravi način o svojoj deci, što vidimo po Gagi, Miri i Bobi. Usadio im je vaspitanje da šire ljubav. Verujem da će njegov odlazak biti velika rupa u srcu i na duši. Zaslužio je da ga pominjemo samo po lepom — rekao je tada glumac Predrag Smiljković, poznatiji kao Tika Špic.

 

 

makonda-tracker