lepota im je u krvi

Na tren ćete pomisliti da je ― ONA! Ćerka Ene Begović bila je s majkom u vozilu kobnog dana, a danas je njena kopija

1

Mesec dana nakon što je donela na svet ćerku Lanu, jedna od najlepših jugoslovenskih glumica stradala je. Automobil se survao u provaliju i odneo život njene majke, ali jednomesečna devojčica je preživela.

foto: Youtube/Tv kalendar HRT
foto: Youtube/Tv kalendar HRT

Slavna i prelepa Ena Begović bila je jedno od najvećih imena jugoslovenskog filma i mlada mama kada je tragedija prekinula njenu životnu priču.


Kobnog 15. dana avgusta 2000. godine, čuvena hrvatska glumica je sa suprugom Josipom Radeljakom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i jednomesečnom ćerkom Lanom, koja je bila u bakinom naručju, krenula u posetu kompozitoru Stipici Kalođeri, na drugu stranu Brača. Leo je u mestu Splitska odlučio da zameni mesto sa ocem, pa je Josip seo za volan džipa. Automobil kojim su se vozili isklizao je sa strmog puta i završio je u provaliji, a dok su njen suprug, njegov sin i glumičina majka bili povređeni, Lana je morala da bude hospitalizovana, a Ena je stradala na mestu.

 


Nekoliko nedelja pre tragedije, Ena je pristala da pozira s tek rođenom ćerkom u naručju za jedan hrvatski magazin, ne sluteći da neće biti još mnogo prilika za fotografije.

 


O lepoti slavne glumice i dalje se priča na našim prostorima, a da iver ne pada daleko od klade pokazuje upravo njena ćerka Lana, koja je danas lepotica bez premca i ― prava slika i prilika čuvene Ene Begović.

 


I dok je nasledila majčinu lepotu, Lana nije odlučila da pođe njenim putem, pa se danas ne bavi umetnošću. Ona je, naime, studirala međunarodnu ekonomiju i menadžmenta na čuvenom Univerzitetu Bokoni u Milanu.

 

 

Kako je odlučila da se ne bavi javnim poslom, Lana se ne pojavljuje često na gradskim događajima u Hrvatskoj, a njen profil na društvenoj mreži Instagram je zaključan i ne eksponira se u medijima. O njenom životu se ne zna mnogo, a ono malo detalja koji su poznato o njoj javnost je saznala od njenog oca Josipa.

 


Tako se suprug pokojne Ene Begović nedavno pohvalio kada je Lana završila prestižni univerzitet podelivši fotografiju sa slavlja, usput zapretivši neimenovanim neprijateljima.

 


Fešta u Milanu! Lana je diplomant Bokonija! Tata je svoje dovršio! A za ove koji napadaju ― treba da znaju ― tata ima pušku!!! Srećno joj sve što zaželi, a oni polako, fino i oprezno ― napisao je Josip.
 

 

 

makonda-tracker