icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uspomene

"Ne mislim nigde da idem, govorio je": Ćerka Đorđa Balaševića otkriva da im je kantautor ostavio PISMO u amanet

Podeli:

Jeleni Bebi Balašević pridružila se i mama Olivera koja je potvrdila ove njene reči i osvrnula se na svoju knjigu "Planeta dvorište"  koju je izdala pre dve godine.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Udovica panonskog mornara Olivera Balašević sa ćerkom Jelenom gostovala je u autorskoj emisiju Tanje Peternek "TV lica kao sav normalan svet", a tom prilikom spomenile su pismo koje je Đole ostavio u "amanet" porodici. 

 

Iako detalje publika neće imati prilike sa čuje, Jelena je istakla kako je do toga došlo.

 

‒ S obzirom na to da je Đole gledao na život s puno humora, on je prošlog novembra napisao nama jedno pismo, tj. mejl. Mi smo se družili tada i viđali svaki dan. Želeo je da nešto bude zapisano. Ne mislim ja nigde da idem, govorio je ‒ rekla je i dodala: 

 

‒ To nije bio spisak zahteva, već kao Kiplingova pesma. Neće biti nikad objavljena, jer je to nešto između njega i nas. Kad sam to dobila, nisam želela da čitam. Sve nas je pripremio na to. Jedna od poruka je bila kako da se ponašamo kad plotun bljuvotina krene na njegovu porodicu, govorio je kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu. Mi samo to sprovodimo, kao čoveku koji nam je ispunjavao sve želje.

 

Prvi kadrovi sa Tanjom Peternek snimljeni su  u biblioteci u Vrbasu na promociji knjige "Planeta dvorište" koju je Olivera Balašević napisala pre dve godine, a opisuje njeno detinjstvo i majku.

 

‒ Majka je imala samo etikete. Ona je došla u Zrenjanin iz Kovačice puna naive, koju su tamo negovali. Verovala je da je svet dobar kao Kovačica. Otac nije učestvovao u odrastanju svoje dece. To je jedna sitna palanačka tragedija. Bio je sin jedinac. Imao je kućerdu na lakat. Kad je počela moja sportska karijera, mislila sam da će ime pročitati u novinama i biti ponosan i da će se pojaviti na vratima, da će oni biti zajedno i srećni što imaju takvu decu. Prolazila sam ulicama gde on stanuje i radi rekla je Olja.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...