humana i dobra

MNOGI SU SE OGREŠILI O PRINCEZU SOFIJU, KADA SU JE NAZIVALI POGRDNIM IMENIMA: Šveđani su sada ponosni na nju! (FOTO)

0

Sofija nikad neće zaboraviti torturu, ali im je ipak oprostila

foto: Profimedia

Prinčevski par ima dvoje dece – Aleksandra, vojvodu od Sodermanlanda (4) i Gabrijela, vojvodu od Dalarna (2).

 

Sofija i Karl širom sveta su poznati po humanitarnom radu. Takođe, pokrenuli su i fondaciju koja se bori protiv govora mržnje i onlajn zlostavljanja. Upravo se sa tim problemima na početku veze sa Karlom Sofija lično susrela.

 

Od rijalitiji zvezde do princeze

 

Budući da je pre stupanja u emotivnu vezu sa uglednim članom kraljevske porodice javnosti bila poznata kao model s naslovnice muških magazina, a kasnije i kao učesnica rijaliti šou-programa, bila je osporavana. Pogrdne nazive dodeljivali su joj čak i nakon rođenja prinčeva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Sofia of Sweden (@sofia_princesssweden) on

 

Tog perioda nerado se seća, a svojevremeno je otkrila da je dosta vremena i truda uložila kako bi je građani prihvatili.

 

"Susrela sam se s ogromnom količinom mržnje od ljudi koji me nikada uživo nisu videli niti lično poznavali, ali su imali određene pretpostavke o meni i mom ljubavnom životu. Bila sam veoma iznenađena i moram da priznam da je sve to mnogo uticalo na mene. Nikako nisam mogla da razumem zašto imaju potrebu da iskažu loše mišljenje o meni. Bio je to veoma težak period za mene." – kazala je ranije princeza koja, verujući da je psihičko zlostavljanje sve prisutnije i među decom, sa suprugom redovno drži tribine za najmlađe i poziva na ljudskost i dobročinstvo.

 

"Bila sam već odrasla kada su ružne stvari počele da mi se događaju. Sve to me je veoma pogađalo i brinulo. Mogu samo da pretpostavim šta se događa u jednom školskom okruženju i koliko veliko to može da bude u dečjoj perspektivi. Deca nemaju iste poglede na svet kao mi odrasli i u tom dobu još ne razumeju da ne treba da se obaziru na takve stvari." – objasnila je vojvotkinja koja je s vremenom prestala da reaguje na ružne napise i spekulacije.Mnogo je radila na svom samopouzdanju.

 

U međuvremenu je naučila i da oprosti onima koji su pokušali da joj unište brak i reputaciju.

 

"Što se mene tiče, to je sve ostalo negde u prošlosti." – priznala je Sofija.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker