vremena su se promenila

„TARA I STEFAN SU PRVA GENERACIJA DECE KOJA NIKAD NIJE DOBILA BATINE“: Jelena Đoković otvoreno o vaspitanju u svom domu

12

Supruga slavnog tenisera bez ustručavanja je pričala o tome kako je u detinjstvu „dobijala batine“, kao i o tome kako odrastaju današnja deca.

foto: ATA Images
foto: ATA Images

Jelena Đoković, generalna direktorka fondacije Novak Đoković, ponosna je majka dvoje dece — Stefana (5) i Tare (2), kojima je veoma posvećena i pored brojnih obaveza.

 

Oni mene vaspitavaju i prevaspitali su me od njihovog prvog dana. Ja ih ne vaspitavam. Zbog njih sam svesna koliko imam još da rastem, i sagledavam svoje greške. Oni mi pokazuju da ne mogu više da mislim da znam bolje od njih. Oni su toliko čisti, bez grešaka, predrasuda, idu u svet sa takvom živošću i nevinošću... — objasnila je Jelena tokom neformalnog razgovora na panelu „Budućnost je sada“.

 

1 / 3 Foto: ATA Images

 

Ona je istakla da se ne pridržava starinskih vaspitnih metoda.

 

Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, verujem da će zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti — zaključila je supruga Novaka Đokovića.

 

 

makonda-tracker