nižu se poruke podrške

„KO DETE MOŽE DA VOLI VIŠE NEGO ROĐENA MAJKA?“ I Ana Nikolić šokirana odlukom suda da se Severini oduzme sin

Nazad na članak
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 6

keja

29-11-2019 11:30h
"Sud odlučuje na temelju činjenica i dokaza u postupku. Na odluku tko će dobiti dijete na uzdržavanje 'igraju' materijalni i sociološki aspekti. Tko može više djetetu dati vremena i pažnje itd. Vrlo često se pogrešno gleda u javnosti da sud daje djecu onome tko ima više novca i tko više zarađuje, ali to nije odlučujući faktor po kome sud odlučuje. Barem 10 faktora postoji po kojima sud ocjenjuje kome je oportunije dati dijeta na uzdržavanje", pojasnio nam je Hodak praksu sudova u Hrvatskoj.
Hodak nam kaže i kako je sve manje učestala praksa dodjeljivanja djeteta majci.
"Postoje situacije u obiteljskom pravu u praksi gdje se sugerira kako je majka potrebnija od oca kada je dijete malo ili kada je u predškolskoj dobi, no što je dijete starije tu je otac potreban u odgoju kao i majka. Postoji zabluda u hrvatskom obiteljskom pravu da se djeca po pravilu daju majci, a očevi moraju plaćati to uzdržavanje. To je sve u redu, ali za sada već taj uvriježeni stav polako gubi svoj značaj i smatra se da otac može ravnopravno sudjelovati u odgovoru djeteta i da majka može plaćati uzdržavanje djeteta. Pomalo se taj stav mijenja i on se usklađuje sa stavovima koje vladaju u nordijskim državama. Finska, Danska, Norveška, oni već dugo nemaj taj stav da majka ima prioritet kod te odluke kome će dijete pripasti. Mi smo počeli pomalo taj nordijski pristup prihvaćati", istaknuo je Hodak....

Otac

29-11-2019 12:31h
Ana, ne govori na osnovu svog iskustva, vec na osnovu cinjenica iz ove situacije. Dete vole i otac i majka. Ako tvoje dete otac ne voli isto koliko i ti, to neznaci da Popovic svog sina voli manje od Severine. Pre bih rekla da ga voli vise, ako se to uopste moze meriti. Ljubav je nemerljiva vrednost ali postoje pokazatelji koji "mere" ljubav prema detetu. Pokazatelji za ono sta zelimo za nase dete, za njegovo dobro, srecu, zdravlje, radost, buducnost...?

jadranka

30-11-2019 05:12h
"Ko dete moze da voli vise nego rodjena majka"kako me ovakve recenice nerviraju! Ana to bi trebala da pitas one majke sto bacaju decu u kontejner, ostavljaju u snegu da smrzne, ostavljaju u autu na 35 stepeni dok je ona sa svalerom u hotelu, dozvoljavaju ljubavniku da se izivljava nad njenom decom koji ih prebijaju na smrt itd, itd, itd. na hiljadu primera. To ne znaci ako ga rodis da automacki dobijas titulu brizne majke. Ima mnogo zena koje ne zasluzuju biti majke. Ja kao zena i majka sam mnogo besna na takve "majke"!!! Prema tome ta otrcana fraza "majka je samo jedna" vise ne pije vodu!!!! Ne kazem da je Severina losa majka, naprotiv, ali se veoma glupo i nezrelo ponela prema Milanu, dobila je sta je trazila, a mogla je mnogo pametnije to da odradi u ime svoga deteta.

Ona

30-11-2019 10:00h
Je li to Ana koja ni na krstenju nije nosila svoje djete vec dadilja?

Mima

01-12-2019 11:18h
Pa sve je brane naše "brižne" mamice čiju decu vaspitavaju dadilje žene koje se slikaju s decom za pokazivanjem pa pogledajte samo Severininu sliku sa detetom toliko pozerska i stavljanje po društvenim mrežama ma čiste gluposti.

Otac

01-12-2019 15:21h
Može otac da ga voli! Dosta sa tim majka samo može da voli. Meni je moje dete na prvom mestu!!!
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: