veliko ime

SREĆAN SAM, ON JE TO ZASLUŽIO: Vuk Kostić je najponosniji sin zbog OGROMNE POČASTI koju je dobio njegov pokojni otac Pljaka

1

Pljakino ime sada krasi posebno mesto u prestonici!

Vuk Kostić
Vuk Kostićfoto: Ana Paunković

Otac Vuka Kostića, pokojni glumac Mihajlo Kostić Pljaka, od koga je mladi umetnik i nasledio talenat, dobio je ulicu u Zemunu. Pljakino ime sada krasi posebno mesto u prestonici, a njegov sin kaže da ga je ova vest obradovala.

 

U familiji smo imali velikih ljudi i hajduka računajući majčinu i očevu stranu familije. Ja sam četvrta generacija fakultetski obrazovana, što u današnje vreme koga boli uvo, ali nikad niko nije dobio ulicu. Veoma sam srećan i ponosan. Mislim da je moj otac zbog svega što je uradio za kulturnu scenu Jugoslavije zaslužio da je dobije - kratko je rekao Vuk za “Blic” ovim povodom.

Pljaka je bio glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija. Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju “Subotom uveče”, potom je usledio film “Kozara”, onda “Deveti krug”, nakon toga “Povratak otpisanih” i mnogi drugi. Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999). Svoju karijeru uspešno je gradio i u pozorištu.

 

Inače, Mihajlo Kostić Pljaka preminuo je 2001. godine nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je izgubio borbu sa leukemijom, od koje je preminuo u 67. godini života, što je najteže palo njegovim sinovima Vuku i Nestoru, ali i supruzi Gordani.

 

 

makonda-tracker