icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ZNA SVOJE KORENE

KAD JE U PITANJU PORODICA, NE ŽALI NOVAC: Rada Manojlović za svog oca uradila jednu veliku stvar i dokazala da je ćerka za primer

Podeli:

  • 65

Pevačica ne zaboravlja odakle je potekla i nije se nimalo uobrazila

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Iako važi za jednu od najangažovanijih pevačica, Rada Manojlović koristi svaki slobodan trenutak da ode kod oca na selo i finansijski mu pomogne. S obzirom na to da joj je tata poljoprivednik, Rada je odlučila da mu kupi još dva imanja u selu kako bi pokrenuli organsku proizvodnju i angažovali radnike.

 

- Pre mesec dana kupili su dva imanja kako bi proširili svoja poljoprivredna dobra. Radin tata se informisao da je sada sve više na tržištu na ceni organska proizvodnja, pa za početak planira uzgajanje organskog krompira. Uzeo je ta dva imanja, a osim krompira, ako proizvodnja dobro krene, planira da posadi paprike i kupus. Organska proizvodnja jeste skuplja, ali proizvodi se po većoj ceni i prodaju, zato su želeli da vide kakva će zarada biti. Rada ne žali novac samo da njen tata radi ono što voli, što ga ispunjava, ali da od toga ima i neke vajde - kaže za “Scenu” izvor upućen u celu priču.

 

Prema njegovim rečima, Radin tata nije želeo ćerku da opterećuje, pa je čak mislio i da podigne kredit za ovu proizvodnju.

- Kada je Rada čula šta planira, odmah je sve stopirala. Nije želela da se otac uvlači u dugove već mu je odmah dala novac za kupovinu imanja. To je bio njen štek koji je čuvala da uloži kao kaparu za stan u Beogradu. Rada toliko novca uloži u dve pesme i zato nije žalila da ovog puta pokuša da pokrene porodični biznis u kojem bi svi mogli da učestvuju, a kasnije i da od toga žive. Ona je svesna da kada se ostvari u ulozi majke, što priželjkuje, neće želeti toliko daleko da putuje i svakodnevno provodi vreme na točkovima i u avionu dok beba malo ne poraste. S druge strane, svesna je šta znače čist vazduh i zdrava ishrana, zbog toga je i odlučila da se time malo pozabavi, a onda sve prepusti ocu i maćehi. Nakon smrti majke jako je privržena Radetu i sve bi učinila da mu pomogne. On se uglavnom ljuti kada ulaže toliko u kuću u selu jer smatra da treba da se skući u Beogradu

foto: Damir Dervišagić

 

- Rada je kaparisala stan, ali još ne želi da se preseli dok sve ne obezbedi, odabere nameštaj, kuhinju i sve osatale sitnice. Perfekcionista je i ne žali da i dalje plaća kiriju dok sve ne bude cakum-pakum.

 

Rada želi da ima svoju oazu mira u Četerežu, zato je toliko novca i uložila u novu kuću koju je sagradila, iako njen otac sa novom suprugom i dalje živi u staroj. Oni su novu nekretninu ostavili Radi da u njoj uživa kada dođe, kao i njenoj sestri Mariji.

 

- Rada dođe u selo da se odmori i bude sa komšijama sa kojima je odrasla. Nije se uobrazila. Slava je nije digla u nebesa. Zna leti i da vozi traktor. Svi je vole u selu. A sa ovim imanjem Radeta je baš obradovala. Priča se po selu da će na novim njivama, kada počne proizvodnja, uposliti nekoliko stalnih radnika, a tokom sezone dosta nadničara. To nas sve raduje jer će biti posla i za nas. Rada zna kako mi ovde živimo i ovim gestom bi pomogla mnogima. Gde bi nam kraj bio kada bi to zaživelo, velike su površine obradive zemlje. Zato je morala i da plati 20.000 evra, ali isplatiće joj se to, polako. Videćete - tvrdi izvor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radmila Rada Manojlovic (@radamanojlovic) on

 

Kada su je novinari pozvali povodom ove priče, Rada se zbunila.

 

- To je još friška tema u našoj kući. Sa mnogima nismo ni podelili tu ideju i zamisao. Zaista ne bih mnogo pričala o tome da se nešto ne izjalovi. Znate da sam odrasla na selu i moj tata je odličan poljoprivrednik. Zašto mu ne bih pomogla ako mogu, a i budućnost naša je u poljoprivredi. Danas mnogo ljudi odlazi sa sela i to je žalosno. Zvaću vas na vruć krompir i kajmak kada stignu prvi proizvodi, ali moraćete malo da sačekate na to, ima tu posla oko zemlje do momenta kada počne da rađa - kroz osmeh je rekla Rada, ali nije želela da priča o sumi koju je uložila i koju će tek uložiti u ovaj projekat.

 

Inicijalizacija u toku...