treći put deda

Princ Čarls presrećan zbog rođenja unučeta: To je velika radost, ali postoji i jedan problem

0

Britanski princ Čarls rekao je danas povodom rođenja trećeg deteta njegovog sina i snaje princa Vilijama i Kejt, da je "velika radost" biti još jednom deda

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vojvotkinja od Kembridža juče je rodila dečaka teškog 3,8 kilograma u bolnici Sent Meri u Lndonu. Novi princ je mlađi brat četvorogodišnjem princu Džordžu i princezi Šarlot koja puni tri godine iduće nedelje.

 

Princ Čarls je u saopštenju napisao da je "velika radost imati još jedno unuče" i da je jedini problem što ne zna kako će s njima "držati korak".

 

foto: REUTERS/Hannah McKay

Nova petočlana porodica provodi dan kod kuće u Kenskingtonskoj palati a rođenje novog princa obeleženo je zvonjavom zvona u Vestminsterskoj opatiji, i počasnom paljbom u Hajd parku i Londonskom tornju.

 

Nova beba je šesto praunuče kraljice Elizabete druge i peto u liniji za presto posle Čarlsa, svog oca princa Vilijama i njegovog brata i sestre.

 

Vilijam i Kejt još nisu objavili kako će se novi član porodice zvati. Kladioničari kažu da je ime Artur favorit u kladionicama, a slede Džejms i Albert.

 

 

makonda-tracker