prinova na kraljevskom dvoru

Odabrali su ime za malog princa: Evo kako će se zvati sin princa Filipa i princeze Danice

2

Princ Filip Karađorđević i njegova supruga Danica, koji su danas dobili sina, već su mu odredili ime.

foto: fond kraljevski dvor
foto: fond kraljevski dvor

Kraljevski dvor je saopštio da je dečak rođen u 10:30 časova i da se Danica i beba osećaju dobro, a kasnije je otkriveno da će maleni princ dobiti ime Stefan.

 

- Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, zvona hrama Svetog Save zvonila su kao znak rođenja novorođenčeta kraljevske porodice Karađorđević, a ovo je prvi put u istoriji da je 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavilo takvo rođenje. Majka i beba se osećaju dobro - piše u saopštenju.

 

Princ Filip i princeza Danica su svima zahvalili na čestitkama, zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

 

- Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa - piše u saopštenju.

 

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Princeza Viktorija od Švedske, a kum Princ Petar.

 

 

makonda-tracker