Glossy PRIČA NEDELJE

Nela Mihailović: Ćerke su moja radost

0

Nakon što je sa suprugom Vladimirom Petričevićem obeležila dve decenije braka, naša uspešna glumica opisuje kako su obeležili rođendane svojih naslednica Marte i Petre

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Pored onih univerzalnih uzbuđenja koje nam početak godine svima jednako servira u vidu praznika, glumica Nela Mihailović ima i neke svoje intimne razloge zbog kojih je u januaru srećna. Naime, sredinom meseca njene naslednice Marta i Petra proslavile su rođendane, a to malo slavlje bilo je uvertira u profesionalno ushićenje koje joj je donelo spremanje premijere novog Nušićevog komada "Ožalošćena porodica".


- Ima dana kada se preklope radosti. Nikada ne doživljavam takav period kao opterećenje, već kao dar - počinje razgovor Nela, koju činjenica što njenu sreću delom čini i broj 13 uvek iznova nasmeje. Naime, 13. decembra 1996. upoznala je supruga, kompozitora Vladimira Petričevića, venčali su se 13. juna naredne godine, a prvu ćerku dobili su baš 13. januara 2006.


- I živimo u stanu broj 13, gde smo ovoga puta proslavili Petrin rođendan 11. januara, a potom i Martin dva dana kasnije, onako kako su one želele, u krugu porodice - dodaje Nela, ponosna što se njene naslednice slažu jednako kao što je to slučaj s njom i njenom sestrom Minom.


 

 

- Njih dve umeju i da se posvađaju, ali kad god smo van kuće, Marta kao starija sestra čuva dve godine mlađu Petru, a ova mala ide za njom kao senka i obožava je. Želim svojoj deci da se vole kao ja i moja sestra. Inače, roditelji su modeli koje deca slede. Kada je reč o muzici koju će slušati, Vladimir pravi ozbiljnu selekciju, ali smatramo da deci ne treba praviti limite, ali vaspitavanje podrazumeva ogromno strpljenje. Često uredimo tako da naše ćerke pomisle kako je nešto što smo im mi odabrali u stvari njihov izbor. Takođe, iako nekad imamo suprotna mišljenja, Vladimir i ja se ne raspravljamo pred ćerkama - opisuje glumica, čije zadovoljstvo na licu, pored posla, ispisuju upravo članovi njene porodice. Mama je prvi put postala u trideset šestoj godini i nikad se nije pokajala što joj je sudbina upravo tako izrežirala život.


- Volim da kažem da su moje ćerke rođene u vreme koje im pripada. Možda bi mi u fizičkom smislu bilo lakše da sam ih rodila deset godina ranije, ali one su ovako htele. Inače, Petra je nemirna, a Marta mirna baš kao što sam bila i ja. S druge strane, Petra ima moju upornost. Izuzetno su različite, pa čak i fizički. Bilo bi lepo da se ispostavi da su od oba roditelja uzele najbolje - ponosna je Nela, koja voli za sebe da kaže kako živi kao svaka majka domaćica.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker