PRVA GODIŠNJICA BRAKA

Vjera Mujović: Verujem u ljubav do kraja života

0
Lepa crnokosa glumica Vjera Mujović, koja se u maju prošle godine zaklela na večnu ljubav svom partneru, doktoru Štefanu Prajsu, zbog poslovnih obaveza bila je razdvojena od supruga, ali u njihovom braku ne manjka uzbuđenja i interesantno osmišljenih zabava
foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Srpska glumica Vjera Mujović (44) i nemački lekar Štefan Prajs pre nešto više od godinu dana stupili su u bračni odnos, a od tog trenutka pa do danas vode život ispunjen avanturama. Prošlog maja zavetovali su se jedno drugom na večnu ljubav u Sabornoj crkvi u Beogradu, a ceremoniju građanskog sklapanja braka obavili su u avionu, na letu od Beograda do Istanbula. Usledio je romantični medeni mesec na Maldivima, a onda i svakodnevica koja u potpunosti odgovara senzibilitetu supružnika.

 

- Prva godina braka naprosto nam je proletela. Nadam se da ćemo ubuduće imati više vremena za zajedničke trenutke. Za godišnjicu nismo bili zajedno, već smo je oboje proveli radno. Ja sam bila na sceni i igrala predstavu Antigona. Praznik Mladence proslavili smo u Domu Jevrema Grujića, prvom privatnom muzeju kod nas, u ambijentu s kraja 19. veka. Bili su tu i naši prijatelji i kolege. Veče je bilo tematsko, Downton Abbey, tako da su i kostimi bili u skladu s prostorom - kaže Vjera i otkriva veliku strast koju dele ona i njen partner.

 

Vjera Mujović: Postala sam opuštenija uz muža

 

- Naša ljubav predstavlja jedno uzbudljivo putovanje. Mislila sam da sam ja najveća svetska putnica, ali Štefan je pravi globtroter. Način na koji to radi zaista je fascinantan i asketski. Bio je na mnogo izazovnijim mestima od mene: Nigerija, Paragvaj, Bolivija, Mauricijus, Iran... Naravno, ne pominjem poznate evropske destinacije. Uz to, on se bavi i kanjoningom, a na srpskom kaže: Volim da se pentram - šaljivo komentariše glumica koja bračni život vidi na način koji možda i nije karakterističan za sadašnje doba.

 

- Ljubav je suština braka. Ako nije, onda je to neka računica koja

mene ne zanima. Hoću da volim, da ga razumem i da budem uz tog

čoveka, naročito u trenucima dok me nervira, kad je tvrdoglav ili radi nešto što mi se ne dopada. Lako je biti zadovoljan i voleti kad je sve onako kako ste zamislili, dok vas slušaju, dobijate poklone i avionske karte, ležite na plaži i brčkate se. Mene zanima onaj osećaj sigurnosti koji podrazumeva da će neko biti pored mene i kada budem prastara, ružna, a možda i debela. Trudiću se da ne budem, ali... I forma je važna, zato osim lepe duše i duha volimo i da izgledamo lepo, da na sebi imam neku božanstvenu haljinu - objašnjavaVjera i dodaje: Vjera vjeruje u ljubav do kraja života, pa kako bude.

 

Vjera Mujović i Štefan Prajs: Sve o našem medenom mesecu

 

O svom životnom saputniku priča rečima ispunjenim ljubavlju, a čini se da je uzbuđenje koje je on uneo u njen život bilo upravo parče slagalice koje joj je nedostajalo kako bi bila potpuno srećna.

 

- Štefan me osvaja posvećenošću, nesebičnošću, podrškom i ludostima prema meni, dobrotom, dobročinstvima i duhovitošću prema drugima. Ništa mu i nikad nije teško. Nije mu problem da uđe u kola ili u avion samo da bismo se videli na nekoliko sati. Tako me je nedavno iznenadio u Cirihu na putu za Južnu Afriku. Trebalo je da čekamo pet sati na aerodromu, a on je došao da me vidi i odvede na ručak - priča dama koja pored uspeha na privatnom planu, ne zapostavlja ni obaveze na polju karijere.

 

- Nisam pravila pauzu, slavila sam i radila. Dok su trajale pripreme za svadbu, imala sam probe nove-stare Bube u uhu. Igram svoj redovan repertoar koji čine Velika drama, Zli dusi, Naši sinovi, Antigona, Vlast, Čovek čoveku... a imam u planu i dve duo-predstave. Obe su o istinitim junacima, ljudima koji su na različite načine dali pečat ovom svetu. Jedan komad prevela sam i adaptirala, a drugi ću završiti ovog leta. Pripadam onim delatnicima koji vole da osmišljavaju projekte i sami pronalaze uloge koje žele da odigraju. Nadam se da će se realizovati neki televizijski i filmski projekti, ali oni su u Srbiji uvek neizvesni. Nedavno sam se vratila iz Južne Afrike. Povodom dve decenije diplomatskih odnosa Srbije i JAR, zajedno sa kompozitorom Radetom Radivojevićem i Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, boravili smo tamo i igrali Kabare Ivo Andrić. Takođe, u Cirihu sam učestvovala na prvom svetskom samitu srpske dijaspore. Do kraja sezone, u Andrić-gradu učestvovaću na prvom sajmu knjiga, zatim na Belefu, kao i na festivalu Bolšoj na Mokroj Gori. Nova-stara Buba u uhu, osim u KPGT-u, počela je da živi i svoj život na gostovanjima, tako da me čeka obilazak regiona.

makonda-tracker