nije bio neodoljiv

Svakog dana je sedeo kraj njenog stola – i onda joj prišao: Sećanje poznate lepotice na susret s najlepšim glumcem sveta

0

Tih dana gotovo da nije bilo žele na planeti koja nije uzdisala za tamnim očima Omara Šarifa, ali jedna mlada i perspektivna plesačica ipak mu je rekla "ne".

Omar Šarif i Barbra Strajsend u filmu 'Smešna devojka'
Omar Šarif i Barbra Strajsend u filmu "Smešna devojka"foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Legendarni egipatski glumac Omar Šarif započeo je karijeru u svojoj domovini tokom 50-ih godina prošlog veka, a najveću slavu stekao je u filmovima britanske i američke produkcije.


Odmah se izdvojio svojim prodornim pogledom i jedinstvenim šarmom, koji su mu doneli status miljenika ženskog dela publike, a nije bilo mnogo onih koje bi mu rekle "ne". Međutim, za jednu pouzdano znamo da jeste.


Debi Mekgi, čuvena britanska TV, radio i pozorišna zvezda, nekadašnja balerina i učesnica mnogih TV šou-programa ispričala je nedavno u podkastu "Suddenly Single" da je jednu od najvećih zvezda u istoriji svetske kinematografije upoznala u Bi-Bi-Sijevoj kantini.

Debi je tada bila veoma mlada, dok je čuveni Omar Šarif bio 26 godina stariji od nje, što je jedan od razloga zašto nije pristala da izađe s njim.

 

Omar Šarif i Piter O'Tul u filmu 'Lorens od Arabije'
Omar Šarif i Piter O'Tul u filmu "Lorens od Arabije"foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Omar Šarif me je pitao da izađemo kad sam imala 21 godinu i nisam otišla... To je bilo na Bi-Bi-Siju, sedeo je za stolom pored našeg svakog dana za vreme ručka... Rekla sam mu da ću razmisliti. Ali mislim da to nisam učinila jer sam bila vrlo mlada i mislila sam da on očekuje da ću spavati s njim – ispričala je Debi.


Nakon toga je upoznala Pola Danijelsa, poznatog mađioničara i TV voditelja, za kog se udala 1988. godine, a s njim je ostala sve do Danijelsove smrti od tumora na mozgu 2016. Kako je sada ispričala, tokom dugog braka su joj se dopadali drugi muškarci, ali nikada nije prevarila supruga već je samo "razgledala meni".

 


Otkako je ostala udovica, niko joj, kaže, ne prilazi.


Mislim da to što si na televiziji i na crvenom tepihu deluje suprotno – tera ljude od tebe. Ne znam zbog čega – istakla je i dodala da nema tip muškarca.


Što se tiče njenog budućeg ljubavnog života, Debi kaže da voli svog pokojnog muža i da uči da uživa u životu bez njega, ali je otvorena za romansu u budućnosti, iako ne traga za njom.


Zaista verujem da, ako tražite romansu, nećete je naći. To jednostavno mora da se desi – zaključila je.

 

BONUS VIDEO

Napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker