PROPAST

Kako je Čarls zaprosio Dajanu? Od mesta do načina sve je bilo toliko DOSADNO da je pomislila - DA SE ŠALI

0

Umesto da učini da joj zaigra srce, Čarls je učinio da buduća princeza prasne u smeh 

foto: EPA / STR
foto: EPA / STR

Kada se spomene veridba u kraljevskoj porodici obično svi zamišljaju neko romantično mesto koje odiše elegancijom, pod prekriven laticama ruža, muziku, piće i slične stvari. Ipak, čini se da u slučaju Dajane i Čarlsa to baš i nije bio slučaj.

 

Sve u njihovom zajedničkom životu, počev od veridbe, pa do trenutka kada je ona tragično nastradala je bilo neobično.

 

Sadašnji kralj, a tada princ Čarls svoju izabranicu zaprosio je u dečijoj sobi u zamku Vindzor.

 

 

Pre nego što su se princ Čarls i ledi Dajana Spenser verili početkom 1981. godine sreli su se samo 13 puta. I svi su očekivali da će to biti veridba za pamćenje, a zapravo je bila - ispod svakog proseka.

 

Kao su strani mediji preneli, način na koji je on zaprosio buduću princezu bio je toliko razočaravajući da je i ona sama pomislila da se šali, pa je prasnula u smeh. 

 

Dajana, koja je tada imala samo 19 godina, nije imala pojma kada je tog dana stigla u zamak Vindzor da će joj budući kralj (32) predložiti brak. Po njenom dolasku, Čarls joj je rekao da mu je mnogo nedostajala, a potom je odveo u svoju dečiju sobu u zamku Vindzor da joj postavi to važno pitanje.

 

Od veridbe je bilo jasno da je taj brak osuđen na propast
Od veridbe je bilo jasno da je taj brak osuđen na propast foto: Profimedia

 

- Navodno, baš to mesto je odabrao jer je dečija soba kao dom - kaže Ingrid Sjuard, urednica časopisa Majesti Magazine, govoreći o dokumentarcu Čarls i Di: Istina iza njihovog venčanja.

 

Nakon što je on zatražio njenu ruku, Dajana je prsnula u smeh.

 

- Mislim da su to bilo zbog toga što je bila veoma iznenađena i nervozna. Nije mislila da je to najromantičnija ponuda, ali je rekla da će razmisliti o  tome - navodi se u izlaganju Ingrid Stjuart.

 

U kasnijem intervjuu, Dajana je otkrila više detalja o Čarlsovom predlogu.

 

- Rekao je 'Da li shvataš da ćeš jednog dana biti kraljica?' A ja sam rekla 'Toliko te volim, toliko te volim'.

 

Dajana je bila zatečena i načinom i mestom na kojem je zaprošena
Dajana je bila zatečena i načinom i mestom na kojem je zaprošena foto: UPPA/Photoshot / Avalon / Profimedia

 

Kraljevski biograf Kristofer Vilson rekao je da Dajana nije imala pojma da on razmišlja o veridbi. Čarls je, u to vreme već bio u svojim ranim tridesetim godinama, i porodica je vršila sve veći pritisak da se skrasi. Oni su najviše brinuli o tome da to bude neko ko će moći da rodi prestolonaslednika.

 

- Princ Čarls je nije podigao u naručje i zagrlio ili uradio bilo šta od stvari koje bismo mogli da uradimo kada predložimo brak onom koga volimo - rekla je Ingrid.

 

- Pozvao je svoju mamu, samo da bi rekao 'Evo, uradio sam to sada. Zamolila si me da se venčam sa nekim, i ja sam na putu ka tome.

 

On je samo zapravo uradio ono što su svi oni toliko želeli, dok mu je u glavi i dalje bila samo jedna žena - Kamila Parker. 

 

Bonus video:

 

Kako je kralj Čars pomogao srpskom narodu?

 

 

 

makonda-tracker