nekada davno

Hteli su da stanu na "ludi kamen": Malo ko je znao da je Neda Ukraden dugo patila za čuvenim DOKTOROM KOŠARKAŠA

0

Neda Ukraden je ludo volela čuvenog stručnjaka, međutim okolnosti su bile takve da im se nije dalo da odu do oltara. 

 

 

 

Neda Ukraden je o romansi sa čuvenom doktorom pisala u svojoj autobiografiji
Neda Ukraden je o romansi sa čuvenom doktorom pisala u svojoj autobiografiji foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naša čuvena pevačica Neda Ukraden je svojevremeno otkrila autobiografiji "Zora je svanula" da je imala romansu sa jednim našim čuvenim doktorom.

 

U pitanju je Moma Jakovljević, koji je višestruko talentovani stručnjak pa se veoma uspešno ostvario na više životnih polja.

 

Sportski fanovi i navijači Partizana ga znaju kao doktora košarkaša ovog kluba, neki drugi kao istaknutog hirurga ili pomoćnika direktora za medicinske poslove Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović".

 

Opet nekim trećima je poznat kao sudski veštak, a oni malo stariji pamte da je svojevremeno bio i u manekenskim vodama. 

 

- Mog zgodnog, šarmatnog Beograđanina upoznala sam na muzičko-modnoj fešti u Makedoniji, gde smo oboje nastupili, on kao maneken, ja kao pevačica. Bili smo skoro istih godina, s propalim brakovima iza sebe. Osim što je bio uspešan maneken, završio je medicinu i radio kao lekar. Stanovao je s roditeljima i mlađim bratom u jednoj lepoj staroj zgradi u poznatoj dorćolskoj ulici - piše pevačica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

Tada su razmenili brojeve telefona, a Momu i Nedu sudbina je spojila opet pre nego što su nadali. 

 

Već dan kasnije jedan Nedin mutičar se razboleo, pa je pozvala Momu u pomoć. 

 

- Kako smo nas dvoje uspeli, i pored fizičke razdvojenosti i paralelnih nepodudaranih profesija, tako brzo razviti ljubav i doći do priče o braku, ni sama ne znam. Počeli smo u proleće, nastavili preko leta i dočekali jesen s već ozbiljnom pričom o zajedničkom životu. Bili smo zreli, slobodni i zaljubljeni. Obožavala sam da budem ne samo pevačica nego i njegova "obična" devojka, da s njegovom mamom idem na pijacu, da spremam ručak, neke moje specijalitete, što je nju posebno oduševljavalo. Jedino zbog čega sam tugovala je to što moja ćerka nije bila sa mnom u Beogradu - pričala Neda.

Nedini najbliži su lepo prihvatili Momu, a Nedi je posebno drago bilo da je uradila i njena ćerka Jelena. 

 

- Veza nam je ušla u ozbiljnu fazu 1987. godine, kada sam se prijavila kod njega, na njegovu kućnu adresu, i postala Beograđanka. Kao par smo svima zapali za oko, pa smo slušali razne priče. Mnogi su radili na tome da nas rastave - pisala je Neda.

 

No, u jednom trenutku je došlo vreme da Neda upiše ćerku u prvi razred osnovne škole. Međutim, pitanje je bilo u kom gradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)

- Dobro sam znala da preseljenje, promena sredine, škole, jezika, život bez bake, dede, oca, familije, nije opcija na koju će moja ćerka pristati. U jedno sam bila sigurna - nisam želela da ona zbog mene i moje odluke pati. Zato sam odabrala da ja patim. I patila sam, dugo, dugo - objasnila je Neda zašto se njihova ljubav završila.

 

A sudbina je ih kasnije opet spojila na jedan lep način. 

 

- Šta ti je život i kako promeša karte - 30 godina kasnije, baš on je, kao lekar, mojoj ćerki mnogo pomogao da sretno iznese trudnoću s trećim detetom i na svet donese mog divnog unuka, koji se rodio baš u bolnici u kojoj on radi - otkrila je Neda.

 

Bonus video: 

 

 

 

 

makonda-tracker