za ceo život

Sreli se kao DECA i ostali ZAUVEK ZAJEDNO: Ženu koja ima srce Saše Danilovića dobro znate, a sve je počelo simpatično

0

Iz prijateljstva se još u njihovim tinejdžerskim danima rodila ljubav koja traje i danas, a poznata novinarka ne krije da joj smeta "titula" nečije žene, iako je njen suprug živa legenda košarke

Predrag Saša Danilović i Svetlana Danilović zajedno su od tinejdžerskih dana
Predrag Saša Danilović i Svetlana Danilović zajedno su od tinejdžerskih danafoto: Nebojša Mandić

Predrag Saša Danilović, legendarni košarkaš i aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Srbije, važio je devedesetih za jednog od najpoželjnijih momaka domaće javne scene.


Međutim, on je sve vreme otkako ga poznajemo srećno zaljubljen, pa ni najlepše žene Beograda nisu imale šanse.


Dobro je poznato da je supruga Saše Danilović ugledna sportska novinarka Svetlana Danilović, s kojom ima troje dece: Olgu Danilović, poznatu srpsku mladu teniserku, Sonju i Vuka. Ipak, malo je poznato kako je počela njihova priča, a spojio ih je, naravno, sport.

 

 

I Svetlana je bila košarkašica, a sa simpatijama se seća kako je u to vreme udvarač morao da popriča sa celom porodicom putem fiksnog telefona, dok red dođe na nju.

 

Igrala sam za juniorsku ekipu Banjice, a on za Partizan. Prvo smo se družili, a onda i počeli da se zabavljamo. Bilo je to neko drugo vreme, nije bilo mobilnih telefona i društvenih mreža. Trebalo je sakupiti hrabrosti i pozvati na centralni fiksni telefon koji je stajao u hodniku, pa se predstaviti i pitati da li može da razgovara sa Svetlanom. Pa prvo pričati sa mamom, tatom… Svi bi se izređali dok dođem do slušalice – prisetila se u jednom intervjuu.

 

Svetlana i Predrag Danilović
Svetlana i Predrag Danilovićfoto: Nebojša Mandić

Oni su potom započeli vezu, koja je bila sve jača i stabilnija kako je Danilović bio uspešniji, a sudbonosno "da" izgovorili su početkom dvehiljaditih. Umesto velike svadbe, priredili su žurku u dvorištu, a na njoj su okupili najbliže prijatelje i mladđe članove porodice.


Kako je Svetlana sporska novinarka, a Danilović jedan od najboljih košarkaša u istoriji ovog sporta na našim prostorima, bilo je jasno da će im se poslovi preplitati. Zato je par od početka odlučio da razdvoji poslovno i privatno.


– To što mi pričamo u kući, naše su privatne stvari. Ne bi bilo dobro kada bih uvek objavila ono što saznam. Saša i ja smo se u startu dogovorili da ne mešamo privatno i poslovno. Samo sam ga jednom intervjuisala i bilo je mnogo smešno, posebno kada sam ga pitala "Kakvi su vam planovi za budućnost?" – otkrila je jednom prilikom.

 

Predrag Saša Danilović i Svetlana Danilović na sahrani Dude Ivkovića
Predrag Saša Danilović i Svetlana Danilović na sahrani Dude Ivkovićafoto: Milos Tesic/ATAImages

Budući da je poznata novinarka s velikim iskustvom, njoj ne prija kada je opisuju samo kao suprugu Saše Danilovića, a ne krije kako je biti žena takve legende.


I jeste i nije teško. On je imao ozbiljne obaveze i sve je bilo podređeno njima. Nisam mogla da kažem "Ajde, nemoj na trening, idemo večeras da šetamo". Život sportiste i njegove porodice podređen je treninzima i utakmicama. To je teško, a opet lepo je što je on bio toliko uspešan da je stalno pobeđivao sa klubom i reprezentacijom – objasnila je Svetlana.


Iako su na početku veze, kao tinejdžeri, umeli da se rastanu i pomire, danas ovaj par važi za idiličan, a Svetlana jasno kaže:


On je muškarac baš onakav kakav meni treba.

 

BONUS VIDEO

Olga Danilović i Jan Oblak u Beogradu

 

makonda-tracker