godinama ju je jurio

Nije joj znao ime kada ju je zaprosio: Supruga Olivera Mandića je 18 godina mlađa od njega, a početak im je bio neobičan

0

Iako ju je već pri prvom susretu iznenadio romantičnim gestom, devojka koja je danas životna saputnica muzičara nije mu odmah poklonila svoje srce

oliver mandić bio je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih i osamdesetih
oliver mandić bio je jedna od najvećih zvezda sedamdesetih i osamdesetihfoto: Dragana Udovičić

Oliver Mandić je i na vrhuncu svoje popularnosti preferirao da ne eksponira previše svoj privatni život, pa ni najveći poštovaoci njegove muzike nisu znali mnogo o njegovoj svakodnevici.


Koliko je poznato, on je već 23 godine srećno oženjen, a njegova životna saputnica je Maja Kozlica Mandić, koja je čak 18 godina mlađa od njega.


Godine, međutim, nikada nisu bile prepreka u njihovoj ljubavi, tokom koje su dobili ćerku Hanu Colu, a vrlo je interesantno kako je sve počelo.


Iako inače ne priča o svojoj intimi, Oliver Mandić jednom prilikom je podelio priču o tome kako je pronašao ženu svog života.

 

U klubu "Bombo", koji je ranije držao Džej. Došao sam sa ekipom i četiri, pet devojaka. Otišao sam do šanka da kupim cigarete baš kad je ona sa drugaricama ulazila u kafić. Istog trenutka prišao sam joj i upitao je: "Odakle si?" Pogledala me je i kroz smeh odgovorila da je iz Hercegovine. Zamolio sam Džeja da isključi muziku, kleknuo dole i zaprosio je pred petsto ljudi – ispričao je muzičar u jednom intervjuu.

 

poznati muzičar Oliver Mandić
poznati muzičar Oliver Mandićfoto: Nemanja Nikolić

Ipak, nije Maju tek tako osvojio ovaj gest. Čuvenom muzičaru je trebalo čak četiri godine da uspe da dođe do njenog srca, a on ne krije sreću i ponos zbog toga.


Dogovorili smo se da se vidimo sutradan, ali ona se, naravno, nije pojavila. Jurio sam je četiri godine i na kraju uspeo da je odvedem kod matičara. Ljubav je čudo. Kraljevi su zbog nje skidali krune s glava, a ne ja, kome su samo ljubav i muzika potrebni – istakao je jdnom prilikom Mandić.


On ne krije da nije bio obožavan od strane Majine porodice, a posebno njenoj majci nije bio po volji ćerkin ljubavni odabir.

 

Oliver Mandić sa suprugom Majom
Oliver Mandić sa suprugom Majomfoto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

U početku nije bilo nimalo lako. Tašta nije htela ni da čuje za mene. Zvala me je i preko telefona sasula sijaset uvreda na moj račun, dok su njena braća vrebala priliku da me prebiju. Ali, iako su jedva pristali na naše venčanje, ja sam od Maje tražio da potpiše predbračni ugovor, kao u američkim filmovima. Ona je otišla i sve ispričala mojoj majci, koja joj je nedvosmisleno zapretila: "Slušaj, dete moje, ako to uradiš, nemoj više da mi dolaziš. Da sam tvoja majka, ja bih ga premlatila". I, naravno, njena reč bila je presudna – rekao je Oliver.


Muzičar je, inače, već imao brak iza sebe kada je zavoleo Maju. On je bio oženjen Mirjanom, s kojom je dobio sina Darijana.


Zato što sam ga ja uslovila: ili ću da rodim drugo dete, ili ga napuštam – odgovorila je ona na pitanje zašto su se razveli. – Ili se sklanja sa estrade, od alkohola i svega, ili razvod.

 

 

makonda-tracker