lečila je slomljeno srce

Zaljubila se u svog trenera i uzburkala Švedsku: Neobična priča buduće kraljice lepša je od svake bajke

0

Njihovo venčanje opisivali su kao najveće evropsko kraljevsko venčanje nakon Čarlsovog i Dajaninog 1981. godine.

Princeza Viktorija se udala za 'običnog' čoveka što nisu svi odobravali na početku
Princeza Viktorija se udala za "običnog" čoveka što nisu svi odobravali na početkufoto: PAUL MADEJ / AFP / Profimedia

Princeza Viktorija, vojvotkinja od Vestergotlanda, ćerka je kralja Karla XVI Gustava i kraljice Silvije od Švedske.

 

Ona je buduća švedska kraljica i interesantno je da je već sa tri godine postala princeza prestolonaslednic


Naime, prvog dana 1980. godine, promenjen je zakon koji je nalagao da presto mora da nasledi najstarji muški potomak kralja. Tako da će krunu nositi ona, a ne njen mlađi brat princ Karl Filip.

 

Ona je od 2010. godine u braku sa Danijelom Vestlingom, a njihova ljubavna priča zaista liči na bajku.

Viktorija se nakon studija na Univerzitetu Jejl vratila u Švedsku i lečila je slomljeno srce nakon raskida sa dugogodišnjim dečkom Danijelom Kolertom.

 

Odlučila je da krene u jednu butik teretani i tamo joj je lični trener postao upravo Danijel Vestling.

 

Do 2008. godine preselio se u stan na teritoriji palate Drotninghola, a u februaru 2009. godine su objavili da su se verili.

Tom prilikom su na konferenciji za novinare rekli da nisu osetili odmah "klik" kada su se upoznali, već da se vremenom sve razvilo.

 

- Danijel i ja smo imali veliko i utemeljeno prijateljstvo. Bilo je to prijateljstvo koje je raslo i preraslo u ljubav - rekla je Viktorija, a Danijel se složio:

 

- Naše prijateljstvo se razvilo u ljubav. To je savršena lična hemija. - 

U februaru 2009. godine su objavili da su se verili.

Međutim, nisu svi na početku bili oduševljeni njihovom vezom i impresionirani što se buduća kraljica udaje za "običnog" loveka.

 

Prema rečima novinara Johana T. Lindvola, koji često pokriva priče o švedskoj kraljevskoj porodici, kraljica Silvija je napomenula svojim prijateljima da jednostavno ne veruje da će veza između Viktorije i Danijela potrajati.

Govorilo se i da je kralj bio kritičan prema tome da se njegova ćerka udaje za takvog običnog čoveka, iako je to sam učinio. Međutim, razlika je bila u finansijskom statusu porodice Silvije i Danijela Vestlinga.

 

Ipak, porodica nije stala na put njihovoj ljubavi, pa su se Viktorija i Danijel venčali 19. juna 2010. godine u Stokholmu.

To je bilo prvo kraljevsko venčanje koje se dogodilo u Švedskog otkako su se njeni roditelji, kralj Gustaf i kraljica Silvija, venčali 1976. godine.

 

"Da" su rekli pred prijateljima, porodicom i milionima gledalaca u Švedskoj, a ovo je bilo opisivano kao najveće evropsko venčanje posle Čarlsa i Dajane.

 

Mlada je imala zadivljujuću haljinu sa golim ramenima i A kroja koju je dizajnirao Par Engsheden. Pet metara dug šlep doprineo je još većoj dozi elegancije.

Dve godine nakon venčanja, u njihov dom je stigla princeza Estel, a princ Oskar se rodio 2016. godine. 

 

Tokom godina koje su usledili, nekoliko puta su se pojavile glasine o bračnoj krizi, što je švedska princeza demantovala. 


- Saznali smo da postoje široko rasprostranjene negativne glasine o našoj privatnoj vezi. Šire se optužbe o izdaji u vezi i predstojećem razvodu.
Uobičajeno, ne komentarišemo glasine i spekulacije. Ali da bismo zaštitili našu porodicu, želimo da jasno stavimo do znanja, jednom zauvek, da su glasine koje se sada šire potpuno neosnovane-  navodi se u saopštenju.

 

makonda-tracker