prešao u pravoslavlje zbog ljubavi

Jedna od najvećih holivudskih ljubavi počela je PREVAROM: 35 godina duga priča Toma Henksa i Rite Vilson

0

Zbog nje je ostavio suprugu i prešao u pravoslavlje, a ističe da je ona zaslužna za njegov uspeh.

Tom Henks i Rita Vilson venčali su se 1988.godine i imaju dvoje dece.
Tom Henks i Rita Vilson venčali su se 1988.godine i imaju dvoje dece.foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Već 35 godina su definicija holivudskog srećnog braka, a njihova veza zapravo traje već više od četiri decenije.


- 35 godina braka. 30. april 1988. Ljubav je sve - napisala je glumica Rita Vilson u objavi na društvenim mrežama.

Jedna od najvećih holivudskih priča je zapravo počela prevarom, ko bi rekao? 

 

Tom Henks i Rita Vilson su se prvi put upoznali na snimanju sitkoma "Bosom Buddies" iz 1981. godine.


- Jedna od stvari, kada smo se upoznali, bila je da smo se odmah složili - rekla je Vilson Keli Klarkson 2020. godine koji je bio njen prvi utisak o legendarnom glumcu.

 

- Pre svega, volim dobrog pripovedača - nastavila je.

 

- Dakle, svako ko bi mogao da ispriča dobru priču, ja se slažem sa tim... Volim to. Stalno me zasmejava. On je sjajan pripovedač.

Ponovo su zajedno sarađivali na filmu iz 1985. godine "Volunteers", u kojem su igrali ljubavnike, a nisu mogli da poreknu hemiju.

 

- Rita i ja smo se samo pogledali i to je bilo to. Upitao sam je da li misli i ona da je to nešto za što se vredi boriti. Voleo bih da postoji neka tajna. Jednostavno, sviđamo se jedno drugom. Krenete od toga - rekao je Henks za GQ.

 

  • Bio je oženjen kada su se upoznali

 

Tom Henks je u to vreme bio oženjen glumicom Samantom Ljuz, a kada su ga godinama kasnije upitali da li je tačno da je suprugu varao sa Ritom, rekao ej da se tako slučajno zadesilo, da je bio oženjen tada kada mu se dogodila ljubav i da ne treba slaviti zbog toga.

 

RIta i Tom su se prvi put zajedno na crvenom tepihu pojavili 1986. godine premijeri filma "Three Amisos" 1986.godine

 

Glumac se od svoje prve supruge sa kojom ima dvoje dece razveo 1987. godine, ali je istina da su bili već neko vreme odvojeni. 

Nakon razvoda, više ništa nije moglo da spreči ljubav popularnog glumačkog para, pa su se nakoin dve godine zabavljanja, Tom i Rita venčali 1988. godine. 

 

  • Prešao u pravoslavlje zbog ljubavi

 

Pre nego što su se venčali, Tom Henks je prešao iz katoličke u Ritinu, grčku pravoslavnu veru. 

- Kao tinejdžer bio sam religiozni fanatik: katolik, mormon, nazarećanin, a jedno vreme čak sam se veoma zainteresovao da pređem u jevrejsku veru. E, onda sam odgledao film Odiseja u svemiru 2001 i postao najglasniji pobunjenik protiv religije. Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao s njenom verom koja joj je veoma bitna. Odlučio sam da se pokrstim i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu, ali to ne znači kako ne bih voleo da se otisnem i u vasionu. Obožavam da obilazim svemirske centre i planetarijume - 

 

  • Venčali su se 1988.godine

 

Rita je za svoje venčanje obukla nekonvencionalnu kratku venčanicu. 

 

- Uspeh naše veze bio je pitanje vremena, zrelosti i naše spremnosti da imamo intimnu vezu-rekao je Henks Opri Vinfri.

-Kada sam se oženio Ritom, pomislio sam Ovo će zahtevati neku promenu sa moje strane. Neću poreći da je proviđenje bilo deo našeg pronalaženja, ali naša veza nije magična – onakva kakva je prikazana u filmovima - rekao je glumac i dodao:

 

- U stvarnom životu, naša veza je konkretna kao što ja sedim ovde. Nije da brak ponekad nije blizu da bude pakao u korpi. Ali oboje znamo da ćemo, bez obzira na sve, biti jedno sa drugim — i proći ćemo kroz to.-

 

Tom i Rita su 1990, godine dobili svoje prvo dete Čestera Henksa, a 1995. godine Trumana Teodora Henksa. 

 

Jednom prilikom je glumica u intervjuu sa Pirsom Morganom otkrila jedan od najslađih trenutaka koje je imala sa Henksom .

- Nikada neću zaboraviti, stajali smo na uglu 57. i 5. avenije u Njujorku, ili 58. i 5. Držali smo se za ruke i čekali da se promeni semafor. On me je pogledao i rekao Znaš, samo želim da znaš, da nikada ne moraš da menjaš sebe da bi bila sa mnom. Bukvalno, talas - ako je ljubav osećanje ili ćelijska stvar koja se dešava vašem telu - prošao je kroz mene, i to je prilično ko je on i kakav je bio - otkrila je ona tada.

 

  • Jedno drugom su najveća podrška

 

Njih dvoje su zajedno bili i u dobru i u zlu, pa je tako glumac bio najveća podrška Riti kada se obrila sa rakom dojke i dvostrukom mastektomija.

 

Iako je bila zabrinuta kako će Tom reagovati, laknulo joj je. 

 

- Nikad ne znate kako će vaš supružnik reagovati u ovakvoj situaciji-  rekla je Rita Vilson za Njujork tajms.

 

- Bila sam tako zadivljena, tako oduševljena brigom koju mi je moj muž pružio... ko je znao da će nas to još više zbližiti -

 

  • Tom Henks nikad nije krio da je njegova supruga zaslužna za njegov uspeh

 

- Za moj uspeh najzaslužnija je Rita jer me ona i deca svakodnevno podsećaju na to šta je ljubav. Ponekad ne mogu da verujem da sam već osamnaest godina oženjen tako zgodnom i atraktivnom mačkom kao što je moja žena, koja me voli uprkos svim mojim manama. Kao najveću moju lošu osobinu Rita ističe da sve držim u sebi, zbog čega drugim ljudima uvek delujem opušteno - u stvari, ja često uopšte ne slušam sagovornike već lutam u svojim mislima.- rekao je glumac svojevremeno.

 

 

 

makonda-tracker