mislila i da je kriminalac

Ljubavna priča Đorđa i Saške Đoković: Nije ga ni pogledala na upoznavanju, a on udario u auto hipnotisan njenom lepotom

1

Đorđe Đoković i Saška Veselinov postali su danas roditelji po prvi put, ali njihov prvi susret uopšte nije ukazivao na to da će se između njih roditi ljubav.

Đorđe i Saška su dobili sina kome su dali ime Aleksandar
Đorđe i Saška su dobili sina kome su dali ime Aleksandar foto: Antonio Ahel/ATAImages

Rođeni brat Novaka Đokovića, Đorđe, i njegova supruga, dizajnerka i nekadašnja voditeljka Saška Veselinov, postali su tata i mama. Saška ja ne svet donela sina, kome su srećni roditelji dali ime Aleksandar.

 

Međutim, njihova priča nije počela baš na način koji je uveravao da se će im pojaviti leptirići u stomaku i desiti velika ljubav. Ali to uglavnom tako i ide u bajkama, a evo kako je njihova počela.

 

Prvi kontakt imali kad su se slučajno sreli u zajedničkom društvu u jednom lokalu. Činilo se da tada Sašku Đorđe uopšte ne privlači.

 

Prvi susret im baš i nije prošao sjajno, ali...
Prvi susret im baš i nije prošao sjajno, ali... foto: Antonio Ahel/ATAImages

- Bili smo u gradu, u nekom kafiću, zajedničko društvo, ona je došla sa drugaricom, koja je devojka mog druga. Došao sam u kafić i pozdravio se sa svima, rekao: "Ćao". Ona je bila na telefonu i nije me ni pogledala i seo sam prekoputa - rekao je Đorđe jednom prilikom u emisiji "AmiG Show".

 

A posle ne baš slavnog prvog susreta, usledio je i prvi pravi izlazak. Đorđe je tada bio toliko hipnotisan Saškinom lepotom, da nije baš mogao pažljivo da gleda gde ide i slučajno udario u jedan automobil.

 

- Naš prvi susret nije bio slavan. Viđali smo se tako i posle tri nedelje smo razmenili brojeve, a nakon mesec dana se videli. Kad smo izašli iz kafića, Đole se toliko zagledao u mene, kada smo se šetali, da je udario nogom u neki auto, mislio je da ja to nisam primetila, ali jesam - rekla je Saška u istoj emisiji.

 

Nastavili su da šetaju sve do Kalemegdana, gde su zastali da malo predahnu. A onda je sudbina umešala prste i na neki način im simobolično ukazala njihov dalji put. Zajednički, naravno.

 

Saška i Đorđe
Saška i Đorđefoto: Instagram, saskaveselinov

- Kada smo došli na Kalemegdan bila je jako glasna muzika i išla je neka pesma Zdravka Čolića, baš nekako realno. Posle se ispostavilo da je Čola stvarno pevao i spremao se za neki koncert koji je imao za mesec dana. Išla je pesma, kada smo dolazili, "Krasiva, dobrodošla si u život moj"… To je baš naša pesma, sve se poklopilo - ispričala je Saška.

 

Saška je čak u tim momentima pomislila i da je Đorđe kriminalac, pošto se nikad nije bio veliki fan društvenih mreža. 

 

- Đole nema Instagram i ne možeš da vidiš šta je, kako je, s kim je, gde je bio... Kad smo razmenili brojeve, on meni šalje poruku sa njegovog mejla, koji mi se učitava u porukama... Odmah sam pomislila: "Ovaj lik se bavi nekim kriminalom!" Čoveče, nema "Vocap", nema Instagram, nema ovo, nema ono, šalje poruke mejlom -  otkrila je svoje prve misli o Đorđu Saška svojevremeno.

 

Nakon svega tri nedelje od kada su shvatili da gaje velike simpatije jedno prema drugom i počeli da se zabavljaju odlučili su da odu na more zajedno. A kako je Saška rekla, maltene od prvog dana su živeli zajedno. Nezvanično, doduše.

 

Đorđe i Saška na venčanju
Đorđe i Saška na venčanju foto: Printscreen

- To je vrlo interesantno pošto mi od prvog dana nezvanično živimo zajedno. Ja sam živela u centru u iznajmljenom stanu i od prvog dana je nekako on bio tu kod mene. Posle dvadesetak dana zabavljanja otišli smo zajedno na more i tamo smo bili jedno dve nedelje. Kada smo se vratili, došao je kod mene i rekao: "Ne mogu više da prenosim te stvari", pošto on uzme neku torbu, napuni stvarima za nekoliko dana, donese kod mene, nakon toga menja i tako - nastavlja Saška.

 

Đorđe je tada rekao da bi bilo lepo da počnu zajednički život, i zvanično.

 

- Onda je samo rekao: "Voleo bih da nam jedna destinacija bude dom, da se nakon putovanja vraćamo u istu kuću." I tako smo i otpočeli zajednički život i stvarno je prelep osećaj - pričala je Saška.

 

Na mestu koje zvanično uzimaju kao početak njihove ljubavi - Kalemegdanu, desio se i još jedan lep i bitan momenat ovog mladog para. Đorđe je na beogradskoj tvrđavi zaprosio Sašku.

 

Đorđe je Sašku zaprosio na Kalemegdanu
Đorđe je Sašku zaprosio na Kalemegdanu foto: Instagram

On je pozvao u šetnju i dok su sedeli na popularnom Kališu, klenknuo je, izvadio prsten i zaprosio je. Saška je naravno pristala. Đoković je organizovao ljude koji su snimali ceo događaj, a sve se desilo nakon godinu dana veze.

 

A onda je na red došla antologijska svadba - 12. septembra 2022. godine. Crkveno venčanje održano je u crkvi Svetog Marka u Beogradu, a za prvi ples mladencima je pevao Sergej Ćetković.

 

Nakon crkvenog venčanja porodica i prijatelji putuju u Crnu Goru gde se nastavilo slavlje i gde su gosti u jednom trenutku i skakali u more. Novak Đoković se tih dana lepo našalio i otkrio da li će bratu davati neke bračne savete.

 

Njihova priča nije počela baš bajkovito, ali se zato posle pretvorila u divnu bajku
Njihova priča nije počela baš bajkovito, ali se zato posle pretvorila u divnu bajkufoto: Milan Maričić/ATAImages

Najponosniji sam danas. Što se tiče bračnih saveta sve će mu se kazati samo - rekao je tada Nole u šaljivom tonu, koji se latio mikrofona i zapevao na svadbi svoga brata.

 

Nekoliko meseci nakon venčanja Saška je objavila da je trudna, a danas su Đorđe i ona postali roditelji po prvi put. Tako su i Srđan i Dijana Đoković još jednom postali baka i deka, dok je Novak postao stric.

 

 

makonda-tracker