za ceo život

Odrastali su zajedno, a ljubav je planula u studentskim danima: Ko je supruga Branka Cvejića?

0

Sa suprugom kao najvernijom podrškom, Branko Cvejić postao je jedan od najcenjenijih domaćih glumaca

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Čuveni glumac Branko Cvejić preminuo je danas u Beogradu, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište, u 76. godini, nakon duge i teške bolesti.


O datumu komemoracije i mestu sahrane glumca i nekadašnjeg upravnika JDP-a javnost će biti naknadno obaveštena.


Cvejić je iza sebe ostavio sina Žarka i ćerku Bojanu, kao i suprugu Vesnu, s kojom je proveo mnogo srećnih godina.

 

Kako je glumac jednom prilikom rekao, napravivši izuzetak od svog pravila da ne priča o privatnosti, Vesnu je poznavao od rane mladosti.


Mi smo praktično odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultet i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio sa raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam sa mnogim glumcima, to je normalno, kao i sa supruginim kolegama doktorima i naučnicima — istakao je Cvejić u jednom intervjuu.

 

Vesna Cvejić, Branko Cvejić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njihova deca Bojana i Žarko su, inače, visokoobrazovani, kao i njihovi roditelji, a oboje su završili muzikologiju. Štaviše, Žarko se obrazovao na britanskom Oksfordu, dok je u Americi doktorirao, a potom se vratio u rodni Beograd.


Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije, gde je i prodekan. Njegova supruga je arhitetka, što je sada vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru — pohvalio se jednom prilikom ponosni deka Branko.

 

 

makonda-tracker