stresno

Posle RAZVODA prošla je pakao — upala u DEPRESIJU: Evo kako se Ana Sofrenović oseća nakon teškog period

0

Ona je jedna od prvih poznatih ličnosti koja je javno i otvoreno govorila o važnosti mentalnog zdravlja i kako se izborila sa svim nedaćama koje su je zadesile.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Nakon što se brak Ane Sofrenović i Dragana Mićanovića okončao pre 10 godina ona se suočila sa bolesti savremenog doba - depresijom.

 

 

Oni su kako su mediji prenosili bili u skladnom braku 10 godina, a onda su se rastali što je glumica teško podnela. Ona je pre 4 godina saopštila da se bori sa različitim oblicima depresije i to kako se borila sa njom. 

 

— Skoro četiri godine borim se sa različitim oblicima depresije, nastale kao reakcija na krupne promene koje su se dogodile u mom životu. I znam kako se ona pogoršava kada ljudi ne shvataju njenu ozbiljnost, kako je kada se trudiš da je sakriješ nabacujući osmeh, pokušavajući da radiš najbolje što možeš, bez obzira na to što postoji strah od gubitka posla, čak i dece, dovodeći na taj način sebe i u mogućnost da budeš obeležen u društvu — rekla je tada glumica.

 

Ona je davno takođe ostavila i jedan potresan status koji je ubrzo izbrisala:

 

— Drage moje ćerke, mama uskoro gubi sve. Bila je suviše nezavisna i svoja. Ili bezobrazna i nemoralna u zavisnosti koga pitate. Dobila je svoje šanse da se lepo ponaša, ali pošto nije pokazala dovoljan nivo kooperativnosti mora biti postavljena tamo gde joj je mesto — pisalo je između ostalog.

 

Ana Sofrenović
foto: Fonet

 

Zatim je izjavila za medije sledeće:

 

— Nisam dobro... To nije pitanje jedne osobe, ima i moje krivice i nepromišljenih poteza. Tu je i pritisak pod kojim mi je teže da se nosim. Ne upirem prst ni u koga posebno. To je i splet okolnosti, mnogo je široko. Mislim da će se napraviti još gora situacija. Sve je pomešano, ni tada nije depresija nastala sama od sebe. Teške su i posledice, svako se sa sobom nosi. Kada popusti pritisak, problem je manji, kada se pojača, gore je. Ne mogu da prežalim što sam taj status postavila, a sada nema nazad — rekla je Ana i dodala da stres čini svoje.

 

Ana Sofrenović je bila kod brojnih psihoterapeuta 

 

Sada, nakon toliko godina i nakon brojnih poseta psihoterapeutima, Ana smatra da je uspela da se izbavi. Na život gleda drugačije, i trudi se da uživa u svemu što joj donosi - i ono dobro i ono loše.

 

Ona je jedna od prvih javnih ličnosti koja je uvek otvoreno govorila o mentalnom zdravlju, i ukazivala na to koliko je ono važno.

 

 

 

makonda-tracker