(FOTO)

PRE NJEGA JE BILA U VEZI SA TENISEROM KOG DOBRO ZNAMO: Ova lepa Hrvatica je devojka Matea Beretinija

3

Popularna teniserka ovih dana je, osim po sportskim uspesima, tema medija i zbog ljubavne veze sa finalistom ovogodišnjeg Vimbldona

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Juče je u spektakularnom meču naš i svetski najbolji teniser Novak Đoković savladao Matea Beretinija u finalu Vimbldona i upisao se u svetsku istoriju kao šampion nad šampionima. Dok se o Novaku već zna sve što možemo i ne možemo zamisliti, ovaj meč je bio dosadašnji vrhunac Beretinijeve karijere.

 

Njegova karijera je u usponu, trenutno je rangiran kao osmi na ATP listi, a pre meča sa Novakom izjavio je da "nikada nije ni sanjao o tome, jer bi to bio preveliki san", kao i da je presrećan.

 

Međutim, zanimljiv je detalj iz njegovog ljubavnog života, a znamo i ko ga je bodrio svim srcem.

 

Ko je devojka Matea Beretinija?

 

U pitanju je Ajla Tomljanović (28), sa kojom je u vezi od 2019. godine. Ajla, kao i njen dečko, jeste profeiocnalna teniserka, koja je 2019. godine dostigla najveći rang u svojoj karijeri, odnosno 39. mesto. Ona je australijska teniserka hrvatskog porekla. Pre 2014. godine Tomljanovićeva je igrala za Hrvatsku, nakon čega se takmičila na US Openu 2014. godine za Australiju. Naredne četiri godine predstavljala je Hrvatsku na onim turnirima koji nisu "Grend slem", a od 2018. godine isključivo nastupa za Australiju.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Beretini nije prvi profesionalni teniser s kojim se zabavljala lepa Ajla. Ona je pre njega bila u vezi sa teniserom Nikom Kirjosom.

 

1 / 2 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker