VOLELI SU SE OSAMDESETIH

MALO KO JE ZNAO ZA NJIHOVU LJUBAV: Lepa Brena je OVOM POZNATOM muškarcu posvetila hit "Miki, Mićo"

3

Pesma je jako brzo postala veliki hit, a megapopularna je i dan-danas. Evo kome je zapravo posvećena...

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Lepa Brena je osamdesetih neko vreme bila u vezi sa Mirkom Krlićem, doskorašnjim narodnim poslanikom i predsednikom skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, piše Kurir.

 

Prema rečima izvora, Brena je u jeku ljubavi sa Krlićem otpevala hit "Miki, Mićo", koji je bio posvećen upravo njemu!

 

Znajući za nju i Mirka, pevač i kompozitor Zoran Vasilić napisao je pomenutu numeru i predložio Breni da je čuje. Na prvo slušanje bila je oduševljena ritmom i tekstom, pa je bez razmišljanja odlučila da je otpeva i s njom se prijavi za Pesmu Evrovizije.

 

Pesma, čiji stihovi glase "Hej, Miki, Miki moj, imaš lepo telo, super ti je stas, zbog tebe ću, Mićo, izgubiti glas", brzo je postala omiljena među publikom i sluša se i danas, iako nije uspela da s njom predstavlja Jugoslaviju na najstarijem muzičkom takmičenju.

 

I posle toga Brenina i Mirkova ljubav je cvetala i trajala. Upućeni kažu da je on bio opčinjen pevačicom i da je sanjao dan kad će se njih dvoje venčati, ali te 1986. pevačica je srela slavnog tenisera Bobu Živojinovića i zaljubila se u njega na prvi pogled, pa su emocije prema Krliću splasnule preko noći.

 

Mirko Krlić
foto: Youtube Printscreen

On je, kažu sagovornici, teško preboleo raskid. Dugo je patio za Brenom i pokušavao da se pomire, ali bez uspeha. Ipak, posle svega, njih dvoje su ostali u prijateljskim odnosima i tako je i danas.

 

Mirko se kasnije oženio i dobio četiri ćerke. Jedna od njih, Tara Krlić ,članica je ženskog pop sastava Beti Bup iz Zrenjanina. Publika je mogla da ih čuje na raznim festivalskim takmičenjima, gde su sarađivali s eminentnim muzičarima.

 

I Mirko je, pored bavljenja ugostiteljstvom i novinarstvom, povremeno bio u muzičkim vodama jer je neko vreme bio organizator festivala Sunflower.

On nije hteo da govori o ljubavnoj vezi sa Lepom Brenom.

 

 

makonda-tracker