ljubav o kojoj su svi pričali

SLAVNE KUMOVE SU NA VENČANJE DOVELI — NA PREVARU, ĐOLE JE NIZAO ŠALE: Evo kako su se venčali Đorđe i Olja Balašević

0

Legendarni kantautor je četiri decenije voleo samo svoju Oliveru, a njihova ljubavna priča važila je za jednu od najlepših u svetu poznatih. Malo je poznato da je njihovo venčanje bilo nesvakidašnje...

foto: Damir Dervišagić Za Kurir
foto: Damir Dervišagić Za Kurir

Đorđe i Olja Balašević nikad nisu otkrivali previše o svom životu, ali o svojoj ljubavi su govorili često, jasno i glasno. Zato ni ne čudi što su se jednom prilikom osvrnuli na dan kada su stupili u brak, a kako ništa u vezi s njima i njihovom ljubavnom pričom nije bilo svakidašnje i dosadno, tako je bilo i s venčanjem...


Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete — ispričala je Olivera jednom prilikom.


Par je za kumove odabrao poznate muzičare, koje su svojevrsnom prevarom doveli na venčanje.

 


Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. godine, s obzirom na to da je Đorđu umrla majka. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole "prevario" rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pravio viceve čak i na sopstvenoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci "Svadbenog marša", dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja sa lentama, a Đole je to morao da prokomentariše: "Oho – vidi Mis i prva pratilja!" — prisetila se ona u jednom intervjuu.

 

1 / 5 Foto: Marina Lopičić


Iako je reč o ozbiljnom svečanom činu, slavni Đole nije uspeo da obuzda svoj dobro poznati smisao za humor.


Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro… I tako smo se mi "legalizovali" — ispričala je ona.
 

 

makonda-tracker