tužno

"TUGA SE UREZUJE, TREBA PREŽIVETI OVU SAMOĆU": Ovim rečima se poznati opraštaju od čuvenog Đorđa Balaševića! (FOTO)

0

Vest o njegovom preranom odlasku, rastužila je ceo region.

foto: Stefan Stojanović
foto: Stefan Stojanović

Tužna vest da nas je napustio čuveni Đorđe Balašević potresla je kako publiku, tako i kolege i prijatelje ovog velikana, a ovako su se poznati oprostili od kantautora. Među njima su se našli Minja Subota, grupa "Hladno pivo", Slađana Milošević, Ognjen Amidžić, kao i pevačice Dragana Mirković, Anabela Atijas, Dara Bubamara...

 

"Sa Đorđem sam sarađivao godinama, pre svega mi smo dobri prijatelji i poznanici. On je meni toliko puta gostovao u "Muzičkom toboganu". Dva puta je svoje kompozicije poklonio deci - jedna pesma je bila "Stereo ljubav", a druga je bila "Kad mačke sivanke idu sa igranke". Ono što je bilo isto mnogo lepo, ja sam bio autor i voditelj emisija "Željoteka". Tu mi je on imao bar dva nastupa koja su jako zapamćena. U jednom nastupu je on premijerno izveo "Al' se nekad dobro jelo". U drugoj "Željoteci" je izveo njegovu fantastičnu parodiju za seriju "Dinastija". Takođe je bio jedan divan događaj, on je napisao u jednom novogodišnjem "Muzičkom toboganu" vojovđanske poskočice i čestvovao je on, Brena, Čola i Neda Ukraden. On je napisao nekoliko strofa koje smo podelili i to je zapamćeno do danas. Ono što je najbitnije je da je on jedinstven kantautor, teško će ga neko nadmašiti. On je bio i šansonjer i kroz svoju pesmu i šansonu je utkao Vojvodinu u kojoj je rođen na najlepši mogući način. Mislim da su njegove pesme ostale kao jedno veliko bogatstvo Vojvodine. Njegove pesme su priče o Vojvodini, ljudima, običajima. To je nešto impresivno i ogromno bogatstvo koje ostaje iza njega" - rekao je Minja Subota za Kurir.

 

Minja Subota
foto: Filip Plavčić

"Sve mi je teži rastanak od dragih ljudi, savremenika, saradnika, saboraca. Tuga se urezuje...Treba preživeti ovu samoću. Đorđe, borac za sopstvenu viziju sveta! Zaslužuje sve počasti. Pokazao je doslednost i privrženost svojim ciljevima. Težak je ovo udarac za umetnost koja vezuje dva veka. U njima se mnogo toga prelamalo preko naših duša" - rekla je Slađana Milošević za Kurir.

 

Slađana Milošević
foto: ata images

"Otišao je jedan od najvećih pesnika. Njegove pesme imale su i sliku i miris, a najlepše godine života moje generacije blisko su bile povezane s njima" - rekao je Amidžić.

 

Ognjen Amidžić
foto: Damir Dervišagić

"Još jedan velikan i idol mog detinjstva nas je napustio. Ali legende nikada ne umiru" - napisala je pevačica Dragana Mirković.

 

č
foto: Printscreen

"Lunjo, ako me traže ti slaži da sam odavno mrtav. Spusti roletne i navij sat na sredu, četvrtak" - napisala je Anabela Atijas.

 

č
foto: Printscreen

"Moj Novosađanin, moj prijatelj, duh mog grada, pesnik, čovek. Neki bi to prosto tugom nazvali... Jedan D-mol za tebe, Đole moj "- napisala je Dara Bubamara.

 

"Cirkus je otišao, bagrem se slomio, ali dolaze neki novi klinci. Računamo na njih" - ovim rečima članovi grupe Hladno pivo oprostili su se od Balaševića.

 

č
foto: Printscreen

 

makonda-tracker