icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

sa svima bila prijatelj

UDALA SE U 21. GODINI, PA STUPILA U ROMANSU SA OŽENJENIM: Život Cece Bojković obeležile su TRI NEOBIČNE LJUBAVNE priče

Podeli:

Život Svetlane Cece Bojković obeležile su tri velike ljubavi..

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Prvi suprug Cece Bojković preminuo je 1993. godine,  dok je sa Mucijem, drugim suprugom, bila sve do njegove smrti 2004. godine. Treći brak je usledio 2011. godine, kada se udala za diplomatu Slavka Kruljevića.


Prvog supruga Miloša Žutića upoznala je dok ju je spremao za Akademiju.

 

- Pri kretanju u tom smeru sve mi se događalo brže nego što je to uobičajeno. Dve godine posle upisa na Akademiju bila sam, još kao student, po odluci Bojana Stupice, primljena za stalnog člana ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta! I te 1968. godine igrala sam u sedam premijera(!), a imala sam i osmu, ličnu: udala sam se za glumca Miloša Žutića. Potom sam, 1970, diplomirala, a vrlo brzo, krajem 1972, donela sam na svet Katarinu, moju Kaju - ispričala je svojevremeno za Politiku glumica.

 

 

Ona je otkrila da je imala probleme sa trudnoćama:


- Jako sam želela da rodim, a imala sam, pre toga, probleme sa trudnoćama. Zato sam ovu trudnoću prihvatila kao dar od Boga. Bila sam vrlo srećna. Tokom ove trudnoće imala sam samo pozitivne misli, a porođaj sam doživela kao kosmički doživljaj. Jer, ne postoji ništa na ovom svetu što može da se poredi sa trenom kad sam čula prvi plač moje Kaje... - rekla je ona.

 

foto: Zorana Jevtić

 

 

Za prvog supruga Miloša udala se kada je bila treća godina studija.

 

- Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak i došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima - ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović, sa kojom je dobio sina Đorđa, a i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest - rekla je ona.

 

Nastavak priče na sledećoj strani...

 

Inicijalizacija u toku...