on je bio pravi

IMALA JE SAMO JEDNU VELIKU LJUBAV, IAKO SE UDAVALA OSAM PUTA: Elizabet Tejlor oduvek je intrigirala publiku!

0

Prvu put je stala na ludi kamen kada je imala osamnaest godina.

foto: Profimedia

Zatražili su razvod od svojih partnera i devet dana nakon što se zvanično razvela od Fišera, udala se za Ričarda Bartona u Montrealu. Na maloj privatnoj ceremoniji nosila je neobičnu venčanicu u kojoj bi se udala retko koja žena – kretku, jarko žutu haljinicu.

 

Elizabet je zamolila kostimografkinju Ajrin Šaraf, s kojom je radila na filmu "Kleopatra", da joj dizajnira haljinu u kojoj će se udati. Rezultat je bila sve samo ne tipična kreacija.

 

Ajrin joj je sašila kratku haljinu od šifona i svile s dugim rukavima u jarkoj žutoj nijansi. Takva boja venčane haljine nije bila ni izbliza uobičajena za mlade, ali ne samo to – u raznim kulturama smatra se da žuta boja donosi nesreću i zato se izbegava na važnim dogažajima, a posebno venčanjima.

Već su tada mnogi govorili da će, pored ostalog, žuta venčanica i ovaj brak poznate glumice osuditi na propast, a ta predviđanja obistinila su se u junu 1974. godine.


Međutim, ubrzo su se pomirili i ponovo venčali u oktobru 1975. godine. Ni drugi pokušaj im nije doneo više sreće i uspeha, pa je u julu 1976. na red došao i njihov drugi razvod!

 

"Nakon Ričarda, svi ostali muškarci bili su u mom životu samo zato da bi mi neko pridržao kaput ili otvorio vrata. Svi muškarci nakon Ričarda bili su samo društvo", izjavljivala je kasnije u mnogo navrata Elizabet.

 

foto: Profimedia

Međutim, nije dugo tugovala za Bartonom, a i ako jeste- nije dozvolila da je to omete da nastavi život dalje punom parom, jer se već u decembru 1976. udala za svog šestog supruga, političara Džona Varnera. Njihov brak potrajao je do pred kraj 1982. godine. Elizabet se u međuvremenu verila još dva puta, za advokate Viktora Lunu i Denisa Stajna, ali sve se završilo na veridbi – do venčanja nije došlo!

 

Svog sedmog i poslednjeg supruga Lerija Fortenskija upoznala je 1988. u klinici Beti Ford. Za njega se udala 1991. a taj, poslednji u nizu brakova završio se razvodom 1996. godine.

 

Elizabet Tejlor važila je i dan danas važi za jednu od najfatalnijih žena na svetu, a njene ljubavne priče i brodolomi i danas su nepresušna tema mnogih knjiga, biografija i medijskih članaka.

 

 

 

makonda-tracker