legendarna glumica

SLAVNA AVA GARDNER IMALA JE NEKOLIKO VELIKIH LJUBAVI: Nekoliko meseci pred smrt mislila je čak i o samoubistvu!

0

Za mnoge je Ava Gardner, žena hipnotički zavodljivih zelenih očiju, bila jedna od najlepših i najerotičniji glumica svih vremena.

foto: Profimedia


"Nakon prve noći koju smo proveli zajedno znala sam da smo postali ljubavnici za sva vremena i bila sam sigurna da ćemo bez obzira na sve zauvek biti zaljubljeni jedno u drugo" ,izjavila je zvezda za Frenka koji ju je zvao anđelom.

Oni su se obožavali, svađali, mirili, pa čak i tukli. Pevač je dobro poznavao svoju suprugu pa je, kada je čuo da je na snimanju u Španiji postala prisna sa pesnikom Marijem Kabreom, odmah doletio za njom i poklonio joj nakit. Tako je bilo i kada je 1953. snimila Mogambo. Nije prestao da joj ugađa ni na setu filma jer se bojao da bi mogla da završi sa drugim. Ono što Ava sebi nikada nije oprostila jesu dva abortusa. Kada je saznala da je trudna, odlučila je da karijeru stavi ispred majčinstva.

 

"Nismo mogli da se brinem ni za sebe, a kako bismo onda za decu!" pravdala se kasnije. U međuvremenu Sinatra je došao do svojih pet minuta slave. Dobio je Oskara za ulogu u Odavde do večnosti 1953, a njegove pesme postale su hitovi i to je bio i početak kraja strastvene ljubavi velikih zvezda.

Sinatra je počeo da pokazuje psihičku labilnost, stalne promene raspoloženja koje su varirale od euforije do samoubilačkih misli. Sve je to uticalo na njihov odnos, a ljubomorni ispadi začinjeni alkoholom i Avina uspešna filmska karijera (Snegovi Kilimandžara i Sunce se ponovo rađa) dokrajčili su brak.

 

 

Razveli su se 5. jula 1957, a glumica je odlučili da počne novi život u Španiji. Tamo se upustila u vezu sa slavnim španskim matadorom aristokratskog porekla Luisom Miguelom Dominginom. Migel je bio očaran Avom i poželeo je da se njome oženi nakon samo mesec dana poznanstva. Čak se i Hemfri Bogart ironično zapitao kako je moguće da milion žena sanja o Sinatri, a Ava luduje sa frajerom u baletankama. No i ta je ljubav imala rok trajanja.

Gardnerova je odbila matadora, ali nije prestala da uživa u čarima Španije. Sa druge strane okeana Sinatra je ispijao alkohol u nadi da će je zaboraviti. Još jednom su se sreli 1959. u Australiji, proveli noć u hotelu i shvatili da više nikada neće biti isto.

 

"Željela bih da doživim 150 godina, i to sa cigaretom u jednom i sa čašom viskija u drugoj ruci," izjavila je Ava koju su stigle godine neurednog života.

 

Nakon nekoliko moždanih udara, umrla je od upale pluća u 68. godini. Poslednje reči koje je izgovorila u svom malom stanu uz svoju domaćicu Karmen i psa bile su: "Tako sam umorna..."

Domaćica je kasnije otkrila da je glumica pre smrti potpuno psihički propala i da je razmišljala o samoubistvu. Sinatra je redovno zvao Avu i godišnje plaćao 250.000 dolara medicinske pomoći, a kada je čuo da je umrla nije mogao da progovori ni reč.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker