nema svaka ljubav srećan kraj

Za njom je uzdisala bivša Jugoslavija, plenila je NEVEROVATNOM lepotom, a onda je sve krenulo NIZBRDO: Život Bebe Lončar je kao iz FILMA (FOTO)

0

Prelepa plavuša osvajala je srca mnogih, ali njena ljubavna priča nije imala lep svršetak.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Kada je 1960. godine Sonja provozala vespu ulicama Beograda, a sve zarad filma “Ljubav i moda”, Desanka Beba Lončar, odmah je proglašena seks simbolom Jugoslavije. Govorili su da je naša verzija filmske dive Brižit Bardo, a ova lepa plavuša mamila je uzdahe mnogih muškaraca. Iako je na filmovima uvek imala lepe role, njen život nije bio kao sa platna - naprotiv.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jugband Blues (@theangelworered) on

 

Sve do braka bila je to prava ljubavna priča, a nakon toga se sve pretvara u dramu. Svojim šarmom brzo uspeva da je osvoji biznismen Josip Radeljak Dikan, za kojeg se posle nekoliko meseci veze venčava. Svoje prve godine braka Beba je često opisivala kao najlepši san, govoreći kako ona i suprug žive poput dvoje zaljubljene dece. Ona je snimala filmove, nakon čega su stizale ponude i za inostrano tržište, dok je Josip počeo da radi kao inženjer elektrotehnike. Između ponuda koje su podrazumevale preseljenje u Los Anđeles, Pariz, London ili Rim, Beba je izabrala Italiju u koju su se oboje preselili sredinom osamdesetih. Rim se pokazao kao idealan za veštog Josipa koji je pohvatao konce sistema i počeo da kupuje prve nekretnine, koje su mu počele da mi donose veliki kapital, ali i moć. U braku s Dikanom, Beba se ostvarila i kao majka, rodila je sina Lea.

 

Iako je tada brak ovo dvoje uspešnih ljudi nalikovao bajci, Beba donosi odluku da preko noći napusti kinematografiju. U najvećem zenitu slave, rediteljima saopštava da raskida ugovor koji je unapred potpisala za dva filma i da više ne želi da bude na filmu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Svilene Bube by Mandji (@svilenebube) on

 

Odlazi u ilegalu od javnog života, posvećuje se odgajanju sina Lea, međutim za sve to vreme trpi i trzavice u braku, koje postaju učestale. Sve češća putovanja iz Rima u Zagreb, Beograd Dikan je pravdao poslovnim putovanjima. Međutim priča je bila potpuno drugačija - uplovio je u novu ljubav za koju je Desanka saznala.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker