PUT SUDBINE

SUDBINSKI SUSRET: Upoznali se PUKOM SLUČAJNOŠĆU, na isti taj dan se VENČALI pre 23 godine, a OVO je supruga Žike Nikolića

0

Voditelj Žika Nikolić ne krije koliko voli suprugu i da mu je ona najveći oslonac.

foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Voditelj Živorad Žika Nikolić mogao bi da kaže da je u životu voleo samo dve žene. Prva velika ljubav desila mu se tokom četvrte godine fakulteta, a Žika se tada oženio svojom prvom ljubavi koja je trajala još iz srednje škole u Vrnjačkoj Banji. Iz te ljubavi rodila se ćerka Ružica, ali je brak vrlo brzo okončan.

 

U javnosti nikada nije želeo da priča o prvom braku. Ali zato o svojoj sadašnjoj supruzi Zorani Nedić voditelj i te kako voli da priča.

 

Naime, 22.jula.1988 godine na železničkoj stanici dok je čekao tramvaj za Kalemegdan upoznao je Zoranu i odmah započeo zajednički život sa njom. Slučajnost je uzrokovala da se upoznaju njih dvoje, pošto je Zorana pre toga propustila tramvaj za Novi Beograd. 

Upoznali smo se sasvim slučajno, 24. jula 1988. na tramvajskoj stanici. Dok sam ja čekao tramvaj za Kalemegdan na Železničkoj stanici, Zorana je promašila tramvaj sa Novog Beograda, pa je izašla na toj stanici. I ona je krenula na Kalemegdan, ali je sišla baš na ovoj stanici da bi upoznala mene. Kasnije smo se ponovo sreli na Kalemegdanu, gde sam ja radio „Poselo” , a ona je sa drugaricama bila u restoranu košarkaškog kluba Crvena zvezda. Jednostavno, bila je sudbina da se upoznamo, i to kada smo se videli treći put istog dana", prisetio se u jednom intervjuu Žika Nikolić.

Sedam godina kasnije na isti dan su se venčali i već dvadeset tri godine su u braku. O braku je uvek davao klasične savete i citirao da iz svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena. Na javnim događajima se ne pojavljuje sa Žikom, već smatra da je to njegova teritorija i da njoj nije mesto na javnim dešavanjima.

 

žika nikolić i supruga
žika nikolić i suprugafoto: Luka Šarac

On ne krije da je ponosan na ženu i veruje da u njihovom slučaju važi ono da iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena.

Da je Zorana krenula nekim drugim putem, možda bi bila uspešnija od mene. Na primer, da se bacila na ekonomiju, možda bi postigla i više. Živeti uz nekoga ko stalno privlači pažnju je za svaku pohvalu. Mi retko kada imamo priliku da budemo sami kada izađemo, tako da je to dosta stresno. Ja to izdržavam, ali ipak bih voleo da uspostavim neki balans. Na primer, obožavam da putujem autobusom i da se družim i pričam sa ljudima, ali ne volim kada me spopadaju sa nesuvislim stvarima. Jednostavno, baš tada svi imaju nešto da vam kažu, a čovek poželi da ima malo privatnosti sa ženom. Kada negde odemo, ne mogu njoj da posvetim pažnju koliko zaslužuje i to mi ponekad zasmeta", iskren je bio voditelj.

 

makonda-tracker