andrija prlainović

Story ekskluzivno u Riju sa herojima nacije: Tajne srpskih olimpijaca

0
Jedan od najuspešnijih srpskih sportista u istoriji ne samo što je nizao trofeje sa reprezentacijom i klubovima u kojima je igrao, već je uspeo i da završi fakultet, oženi se, dobije dve ćerke i pokrene sopstvenu modnu liniju, a poslednjih dana našao se u fokusu javnosti zbog smele izjave koju je dao izronivši iz bazena u Riju okićen najsjajnijim odličjem.
foto: Story
foto: Story

Ako pričamo o asesoarima, ultimativni trend u Srbiji ovog leta su medalje oko vrata. Pedeset i četvoro sportista vratilo se okićeno odličjem sa svojih borilišta, a posebnu pažnju među njima privukao je Andrija Prlainović (29), jedan od najboljih vaterpolista u istoriji ovog sporta.

 

Osim svog majstorstva u bazenu, ovaj atleta pokazao je da je heroj čija je sveta dužnost da svakim svojim podvigom svet učini boljim mestom za život.
Sjaj zlata koje je sa ostalim delfinima izneo iz bazena u Riju nakon meča protiv
Hrvatske, iskoristio je da osvetli probleme klupskog sporta u svojoj zemlji, prvenstveno one finansijske.

 

Ovaj njegov akt naišao je na jednako vatrene salve podrške i osude, ali to nije uspelo da baci senku na činjenicu da je ova ekipa selektora Dejana Savića
osvojila bukvalno sve što se u vaterpolu može osvojiti: evropsko, svetsko i olimpijsko zlato. Jer, Prlainović nije samo vrhunski vaterpolista, već i vitez koji je osvetlao obraz naciji.

 

Komlpetan tekst i ekskluzivne fotografije potražite u novom, 571. broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 26. avgusta.

makonda-tracker