Intervju

Slavko Beleslin: Pametno sam se oženio

1

Jedno od omiljenih TV lica otkriva šta se to u njegovom životu promenilo otkako je sreću pronašao u braku, kako funkcioniše sa suprugom Ivom, planove o proširenju porodice, priseća se odrastanja u centru Beograda i govori o svojim skrivenim talentima

foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Poznavaoci geografije Beograda složili bi se da poprilično kratak put leži od Savamale do Dorćola. Nešto duži, onaj životni, prešao je voditelj Slavko Beleslin (43) upravo između ova dva kvarta. Kako sam prepričava, dok su mu tokom odrastanja neugledne, ali jedinstvene kulise ulica pokraj Save bile omiljeno mesto za igru, Dorćol je bio glavni oponent tom naselju, nešto nalik rivalstvu dva najveća fudbalska kluba. I dok je oduvek bio veliki zvezdaš, promenio je dres kada je reč o adresi i danas je ponosan Dorćolac. Na putu ove promene, dogodile su se i druge bitne faze u životu poznatog voditelja: pored uspešne karijere čoveka koji je svake večeri rado viđen gost u mnogim domaćinstvima, Slavko na Dorćolu živi srećno oženjen. Mada bi on skromno pocrveneo na konstataciju da je jedan od najvećih beogradskih šmekera svoje generacije, mišljenje javnosti u tome je nedvosmisleno, pa mnogi smatraju da je stigao na korak od toga da ima sve.

 

Markantni voditelj osvajao je gledaoce obraćajući im se sa većine TV stanica u Srbiji, tako da je teško mogao da promaši bilo kog od njih. Slavko je karijeru započeo na nekadašnjoj BK televiziji, gde je vodio brojne formate. Na televiziji Pink bio je domaćin Piramide i Nacionalnog dnevnika, a karijeru je nastavio na B92 u desku Vesti, ali i emisiji zabavnog sadržaja Bulevar. Kratko je bio lice i Nove televizije, a jednu sezonu na RTS-u vodio je kolažnu emisiju Studio 3, da bi se potom ipak vratio na devedesetdvojku gde je urednik i voditelj Informativnog programa. I samom voditelju ova biografija zvuči impresivno, ali samo on zna da iza toga stoje mnogo truda, briga ali i podrška njegove supruge Ive (32) koja mu je najveći oslonac u životu.

 

Pored napornog i odgovornog posla koji obavljate, ima li kod vas trenutno mesta za privatan život?

 

- Ima, jer sam malo na račun braka uštinuo od momačkog života i onda je sve u redu (smeh). Kod mene je to dosta isprepleteno, jer ja svoj posao živim i privatno budući da kod kuće čitam novine i pratim sve vesti. Imam sreće da se moja supruga Iva bavi istom tematikom i potpuno razume kako to funkcioniše, pa tako oboje živimo baš novinarski.

 

Čime se vaša supruga danas bavi?

 

- Ona je asistent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, tamo je nedavno doktorirala i predaje na odseku za medije. Međutim, ne odsustvuje mnogo od kuće, lepo smo se organizovali pa stanuje na jednoj adresi. Mi imamo jedan tradicionalan brak. To podrazumeva da su supružnici odani i verni jedno drugom, žive zajedno i, kao što Biblija kaže– žive kao jedno.

 

Da li ste religiozni?

 

- U određenoj meri jesam, ali ne preterano. Pravoslavac sam, umem da izgovorim Očenaš na staroslovenskom napamet. Ako ne verujete, mogu da to sada uradim (smeh). Slavim Vidovdan... Međutim, u međuvremenu su predstavu o čiki koji sedi negde gore zamenile neke druge. Ipak, recimo da jesam.

 

Sada ste već neko vreme deo B92, vaše stare kuće. Zbog čega niste ostali na RTS-u već ste se vratili ovoj redakciji?

 

- Oduvek me je vuklo da idem tamo gde je informativa, to ceo život radim i to je moj blagoslov. Ono što neke ljude umara, mene puni energijom. Što se tiče RTS-a, tamo sam radio verovatno najlepši format, i to u estetskom smislu jer su pored mene bile prelepe Nataša Miljković i Maja Nikolić. Nažalost, iz nekih razloga koji meni ni danas nisu poznati, RTS je odlučio da emisiju Studio 3 ne emituje u novoj sezoni, što je šteta jer je moglo još mnogo toga da se ispriča. Bojim se da gledaoci kompletnu ideju tog programa nikada nisu ni videli jer su mnoge stvari trebale da dođu do izražaja tek u narednoj sezoni. To je bio razlog da nastavim dalje i zato eto mene opet na B92. Tu je i sudbina umešala svoje prste.

 

Slavko Beleslin o daljim planovima u karijeri
 

U svim tim promenama tempa života, najveća podrška bila vam je supruga Iva. Da li je ona saputnik kakvog ste oduvek želeli pored sebe?

 

- Mnogo bolji i veći nego što sam mogao i da zamislim. Ušli smo u petu godinu braka, ali ukupno može se reći da smo zajedno sedam godina. Imao sam mnogo sreće s njom i kada sam je prvi put video, pomislio sam nešto što nikada pre toga nisam. Znao sam da gledam u svoju buduću ženu, to sam jednostavno intuitivno osetio. Shvatio sam da je tačno ono što su nam govorili stari – neko treba da vam puni jedra, a ne da ih prazni. Dok je na poslu bilo mnogo kriza i kod mene i kod nje, ta jedra stalno smo punili jedno drugom. Ne znam da li bi mi neke stvari u karijeri tako lako prošle da nije bilo toga. Stoga, savet za sve koji ovo čitaju – pametno se ženite i udajte (smeh).

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker