Ana Stanić: Dečko me je promenio

Pop pevačica Ana Stanić otkriva da je zarad kvalitetne romanse sa verenikom Momčilom Lavrnićem menjala životne stavove, ne krije da je tek uz njega spoznala istinsku ljubavnu sreću, ali i priznaje da priželjkuje dete
0
1 / 3 Foto: Marija Aničić

Pop pevačica Ana Stanić obradovaće 20. maja svoje fanove prvim solističkim koncertom u Centru Sava, a u pripremama za ovaj zahtevni nastup najveća podrška joj je verenik Momčilo Lavrnić, inače suvlasnik lanca obuće Labrador. Iako su se verili 8. decembra prošle godine, plavokosa pevačica i njen dragi još ne planiraju da stanu pred oltar, niti se opterećuju razmišljanjem o potomstvu. Iako nerado svog izabranika eksponira u javnosti, Ana u iskrenom intervjuu za Story priča o detaljima veze sa Momčilom, koji je strasnom ljubavlju i džentlmenskim gestovima u potpunosti zarobio njeno srce, ali i o budućim profesionalnim planovima u muzici, kao i ulozi ambasadora Srbije u borbi protiv HIV-a.

Story: Koncertom u Centru Sava proslavićete petnaest godina postojanja na muzičkoj sceni. Jeste li baš tako zamišljali svoju karijeru?

- Ponosna sam što ću obeležiti taj važan jubilej, mada kada sam počinjala nisam mogla ni da pretpostavim da ću toliko trajati jer sam u startu muziku shvatala kao igru. Počela sam da pevam sa devetnaest godina, ali iako tada nisam imala jasnu viziju u kom će se pravcu odvijati moja karijera, pretpostavljala sam da bi kruna u ovom poslu trebalo da mi bude autorski rad.

Story: Jeste li već idejno osmislili koncert?

- Da i sastojaće se iz nekoliko delova, a u okviru njega imaću i omaž rok zvuku. Biće tu i jedan segment tokom kog ću se našaliti sa svojom karijerom iz perioda grupe Moby Dick, ali deo u kome ću izvesti svoje najlepše balade, a neke od njih ću otpevati i sa fenomenalnim gostima. Na početku svoje karijere sebe sam videla kao barsku pevačicu i upravo zato ću imati jedan segment koncerta u tom fazonu, dok ću nastup završiti numerama sa poslednjeg albuma Sudar.

Story: Rekli ste da su numere sa vašeg poslednjeg albuma autobiografske. Pišete li uvek tekstove koji odražavaju stanje u vašem emotivnom životu?

- Da, pa čak i neki tekstovi koje sam napisala u prošlosti i koji su tada opisivali moje emotivno stanje, danas su isključivo posvećeni onome ko mi je trenutno u srcu.

Story: Koliko vam je muzika pomagala da prebrodite loše ljubavne situacije?

- Emotivna sam i koliko god da to potiskujem, uvek to prikazujem kroz muziku. U pesmama sam najranjivija i tu se najviše ogolim. Neko ko analizira sve moje tekstove za sve ove godine, može na svojevrstan način da me upozna. Pisanje pesama jeste moja terapija i način da izbacim sve negativne stvari iz sebe.

Story: Održava li se vaš ljubavni život i na fizički izgled?

- Ljubavna dinamika je ono što me pokreće i bitno mi je da budem zaljubljena, ali ne mogu da kažem da nisam bila ispunjena i onda kada sam samovala. Možda ove reči iz mojih usta ne zvuče uverljivo jer sam duže imala nekog pored sebe, nego što sam samovala, ali je tako. Ljubav mi je mnogo bitna u životu, ali imam mnogo prijateljica koje su same i uvek pre glasam za samoću, nego za lošu vezu.

Story: Jeste li depresivni kada vaša svakodnevica ne obiluje uzbuđenjima?

- Kolotečina najlakše može da me odvede u depresiju jer mi je bitno da ispred sebe imam neke izazove koji mom životu daju dinamiku. Da se to ne bi desilo, najčešće putujem jer tako mogu najlakše da razbistrim misli.

Story: Jeste li energični u raspravama?

- Lako me je povrediti i najviše me pogađa svađa sa bliskim osobama. Često upadam u konflikte sa dragim ljudima i ne pravim radikalne rezove, mada sam kao energična i eksplozivna osoba sklona svađama.

Story: Da li prvi popuštate tokom ljubavnih razmirica?

- Ranije sam bila nepopustljiva, tvrda i čvrsto sam se držala svojih ubeđenja. Uvek sam imala utisak da mogu sama i da ne moram da pravim kompromise, ali od pre nekoliko godina to se promenilo. Nije mi više strano da povučem ručnu i izvinim se voljenoj osobi, ali i mnogo više se trudim pa i ponekad pogazim svoja načela zarad ljubavi.

Story: Hoće li osoba koja je uticala na tu vrstu promene, vaš verenik Momčilo Lavrnić, biti 20. maja u Centru Sava?

- To se još nismo dogovorili. (Smeh) Imam njegovu ogromnu podršku i osećam se divno zbog toga.

Story: Da li ste jedna od onih žena koje se oslanjaju na voljenu osobu ili ste i dalje samostalni?

- Oduvek mi je bilo važno da imam svoj put i da se oslonim na sebe, ali naravno da je lepo kada pronađete osobu koju zavolite i koja vam taj put olakšava. Nikada ne bih bila srećna u ulozi žene koja se učaurila kod kuće i odatle iz perspektive domaćice prati svog muškarca.

Story: Jeste li dozvoljavali muškarcima da vas menjaju?

- Kad god sam pokušavala značajnije da se nekome prilagodim, ta veza nije trajala duže od mesec dana.

Story: Šta su vam novo donele čari zajedničkog života u kom uživate sa svojim izabranikom?

- Lepo je kada dođeš kući nakon napornog dana i imaš kome da se izjadaš,  poveriš se, nasmeješ, podeliš dobru i lošu emociju, srećne i nesrećne trenutke, da zajedno napravite žurku u kući ili se jednostavno razvlačite danima ispred TV-a... Prijaju mi takvi trenuci i u zajedničkom životu najbitnija mi je emotivna podrška od osobe na koju uvek mogu da se oslonim.  

Story: Smatrate li sebe fatalnom damom, budući da ste uvek pored sebe imali muškarce koje su priželjkivale brojne žene?

- Nisu mi se dešavali veliki ljubavni promašaji, niti sam imala neostvarenih ljubavi koje su me dugo tištile. Imala sam sreću da ne budem akter tužnih ljubavnih priča i možda zbog toga neko misli da sam fatalna jer mi je uvek uspevalo da zadržim pored sebe onoga koga sam želela u datom trenutku. Uvek sam se bavila sobom, drugima nisam zavidela i ne vidim zašto bi drugi zavideli meni.

Story: U vezi sa Momčilom ste do sada najbliži braku.

- U nekom trenutku čovek nađe svoju najveću ljubav i onda shvati da je to onaj pravi. Ja sam od onih koji su tragali za svojom ljubavlju i napokon sam je našla, a ta ljubav je dovoljno jaka da sam rešila da joj se prilagođavam, spuštam loptu i ponekad istrpim ono što ranije nisam mogla.

Story: Priželjkujete li potomstvo?

- Svaka žena ima u planu majčinstvo, ali ja se jednostavno time ne opterećujem. Želim da se ostvarim u toj ulozi i to ne moram da najavljujem, pošto stomak neću moći da sakrijem. (Smeh) S druge strane, jedna stvar je jasna, znam sa kime ću jednog dana imati decu, pošto pored sebe imam pravu osobu sa kojim to mogu da planiram.

Story: Organizacija Dance4Life izabrala vas je da budete ambasador Srbije u borbi protiv HIV-a. Da li ste bili u situaciji da nekome direktno prenosite edukativne poruke?

- Od septembra ću se mnogo više uključiti u edukaciju srednjoškolaca i uopšte mladih koji su najugroženiji. U ovom trenutku više prenosim poruke svojim dragim muškim prijateljima koji mi se s vremena na vreme pohvale kako su imali seks bez kondoma. Upućujem ih, kritikujem i naglašavam im koliko je važno da se zaštite. Kod nas je to tabu tema, ali u vremenu u kom živimo neophodno je da mladi na početku veze koriste kondome, i da, kada shvate da će neki duži period provesti zajedno, odlazak na testiranje dožive kao zajednički romantični čin.

Story: Jeste li se i vi testirali na HIV?

- Naravno i hvala Bogu sve je u redu.

Nikola Rumenić

makonda-tracker