novi izazovi

"Pašin život se menja": Nedim Nezirović otkriva šta nam donosi nastavak serije "Klan"

0

Mladi glumac koji je proteklih godinu dana više puta oduševio regionalnu publiku vraća se ulozi Paše u jednoj od najpopularnijih domaćih serija

foto: Amir Hamzagic/ATAImages
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Ovih dana domaća publika ponovo ima priliku da uživa u novim epizodama serije "Klan" Bobana Skerlića, budući da je počelo emitovanje dugo priželjkivane druge sezone.


Nastavak priče o uzdizanju klana Šoka i Paše donosi nam nove priče i dublji uvid u likove koji su osvojili publiku već prvim epizodama, kao i njihovo dalje napredovanje u kriminalnoj hijerarhiji.

 

Mladi glumac Nedim Nezirović vraća se i u novoj sezoni svom Paši i ističe da nam nove avanture ovog dvojca donose i sasvim drugačiji narativ — uz sporiji, ali napetiji razvoj priče.

 

Kako on ističe, čak ni tokom dugih snimanja nije napustio pozorište, deo njegovog posla koji ga je i uvukao u čarobni svet glume, a tokom leta će imati više gostovanja s predstavama.

 

Jesi li uzbuđen pred emitovanje novih epizoda?

 

Naravno, mislim da nastavak serije donosi jos uzbudljiviji prikaz priče.

 

U kom pravcu će se razvijati Pašin lik? Šta je novo u njegovoj priči, a šta odbacuje? Šta možeš da otkriješ?

 

Nastavak serije donosi drugačiji narativ. Radnja je sporija, ali napetija. Druga sezona se tiče uspona klana i povezivanja s višim državnim instancama. Tako da se u odnosu na to i Pašin život menja i dobija nove izazove.

 

Nedim Nezirović
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Po čemu ti je sličan, a po čemu se razlikujete?

 

Paša je čovek. Koliko god da za njegove izbore ja lično nemam opravdanja, ili mi se ne sviđaju, on prolazi kroz dileme i emotivne lomove kao i ja. Trudim se da svaku ulogu koju igram obogatim ličnim sadržajem.

 

Šta je drugačije u odnosu na prvu sezonu?

 

Ulozi su još veći, te je i rizik veći. To menja tok priče.

 

Pamtiš li posebno neku anegdotu sa seta?

 

Čitavo snimanje serije ovakvog sadržaja je anegdota za sebe.

 

Kako vidiš komentare da serije poput "Klana" i "Južnog vetra" veličaju život s one strane zakona?

 

Mislim da su to dve potpuno različite serije. Razlikuju se po priči, nameri i stilu…

 

Nedim Nezirović
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Često nastupaš u pozorištu i dobio si priliku da pokažeš šta umeš na sceni Narodnog pozorišta, a tu su i filmovi, serije... U čemu najviše uživaš?

 

Pozorište je moja prva ljubav. Ispostavilo se da nakon snimanja "Klana" nisam izašao iz pozorišta, i to mi za sad izuzetno prija. Pozorište glumca održava u “umetničkom životu”. Uživam podjednako i u pozorištu i na filmu.

 

U intervjuima neretko pominješ svoj rodni Novi Pazar. Koliko često stižeš da ga posetiš?

 

U poslednje vreme sve ređe. Srećom, Beograd nije daleko pa oni koje volim znaju da posete mene.

 

U januaru je u Novom Pazaru posle čak sedam godina izvedena "Beton mahala", kako je izgledao taj susret s publikom?

 

Ta predstava ima posebno mesto u mom srcu. Ona mi je pokazala put, i vratila me na stazu dečačkog sna da se bavim glumom. Tako će to ostati dok sam živ. Poslednje igranje te predstave u Novom Pazaru je bilo posebno, jer se dogodilo nakon sedam godina, i prvi put nakon premijere posle koje više nikada nije odigrana. Bilo je emotivno, uzbudljivo i čudno jer je nama na sceni a i publici dalo uvid u to koliko smo i gde odmakli kao ljudi za tih sedam godina.

 

Nedim Nezirović
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Na čemu trenutno radiš?

 

Planiram odmor. Gostujem sa “Ratom i Mirom” u Budvi i Ohridu. S predstavom “Cement Beograd” takođe gostujem u Budvi. Završavam fakultet.

 

Kakvu ulogu priželjkuješ?

 

Lepo napisanu.

 

 

makonda-tracker