U ponoć će poželeti dve želje

„ŠTO PRE ZABORAVITI – TAKO BIH OPISALA 2020. GODINU“: Neda Ukraden otkrila po čemu će pamtiti godinu za nama

1

Ne seća se ničeg zabvnog u protekloj godini.

foto: promo
foto: promo

Popularna folk pevačica Neda Ukraden (69) u prazničnom intervju za Glossy.rs priča kako joj je ove godine jedno smeh njenih unuka uneo vedrinu u život, otkriva u kojoj atmosferi će dočekati novu godinu i sa kim, kakav poklon priželjkuje ispod jelke, te zbog čega nikada ne pravi listu novogodišnjih odluka.

Neda apeluje da je najvažnije da svi ostanemo zdrav i tako dočekamo novu 2021. godinu, želi što pre da zaboravi ovaj period, priča zašto joj je trenutak kada su otvorili granice sa Crnom Gorom bio poseban i koju će želju poželeti u ponoć.

 

Šta za Vas predstavljaju novogodišnji praznici?

 

Novogodišnji praznici su uvek vezani za toplinu doma, zajedničko kićenje jelke, dekorisanje, poklone, mirise jela i kolača. A hladnoća i sneg su samo pojačavali utisak zajedništva i neke bajkovite sreće. Kako u detinjstvu, tako i danas.

 

Pravite li čuvenu "listu novogodišnjih odluka" i šta će se ove godine naći na njoj?

 

Ne pravim nikada planski listu odluka, pogotovu u ovom trenutku strašne pandemije, koja je promenila, zaustavila, poremetila svačije planove. Samo da u zdravlju ostanemo i svi zajedno dočekamo novu godinu.

 

Kakav poklon priželjkujete ispod jelke?

 

Sigurno je jedno - nova godina nije jedino vreme, niti povod, kad poklanjamo jedni drugima neke lepe stvari. Ali ispod jelke biće neka zanimljiva sitnica za svakoga u našem domu, sigurna sam.

 

Šta vas je nasmejalo do suza ove godine?

 

U ovoj pretužnoj godini, ne sećam se ničega sto mi je bilo tako smešno ni zabavno. Jedino smeh, igra i optimizam mojih unuka unose malo vedrine u naše živote.

 

Koji je najlepši trenutak koji ste doživeli u 2020?

 

Najlepši trenutak u 2020. je svakako bio moj rođendan koji sam u krugu porodice proslavila letos u našoj kući na moru. Posle svih prepreka, zabrana i problema oko ulaska u Crnu Goru, kad smo se konačno svi okupili, i u predivnom ambijentu uz sveće, cveće i tortu na večeri nazdravili, i kad sam čula njihovo veselo " danas nam je divan dan... " lepšeg i radosnijeg dana se ne sećam.

 

Kako biste u 3 reči opisali proteklu godinu?

 

Što pre zaboraviti - to su 3 reči kojima bih opisala 2020.godinu.

 

Kako ćete proslaviti predstojeće praznike?

 

Predstoće praznike ću proslaviti kod kuće sa porodicom. Kao i većina ljudi na ovoj planeti, pretpostavljam!

 

Šta ćete poželeti u ponoć?

 

U ponoć ću imati samo jednu želju, pardon dve - da ostanemo zdravi i da ova pandemija, Covid 19, što pre prođe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden)


 


 

makonda-tracker