iskrena glumica

NITI JE ANJA MOGLA DA BIRA MAMU, NITI SAM JA MOGLA DA UTIČEM NA NJU: Vesna Čipčić otkrila detalje svog ODLASKA U PENZIJU, a ovako govori o DECI!

0

Glumica Vesna Čipčić progovorila je o tome šta penzija znači za jednog glumca.

Vesna Čipčić
Vesna Čipčićfoto: Nemanja Nikolić

Pravili ste veliku žurku povodom odlaska u penziju. Šta za glumca znači penzija?


"Penzija u našim uslovima govori o suočavanju sa siromaštvom i bedom. Glumci, ako vrede, rade dok ih noge i pamet drže, pa tako i ja nisam prihvatila penziju tragično. Ni rđav ispraćaj Ćustićev nije mi naudio. Proslavila sam je u svojoj kući, okružena kolegama i prijateljima, muzičarima, pa je to još i zabeleženo profesionalnom kamerom."


Da li ćete se posvetiti slikarstvu i klovnovima?

 

"Pre svega, ne bavim se slikarstvom. To se ozbiljno uči i studira. To je samo moj hobi, za koji nemam, na svu sreću, previše vremena. Ti moji veseli drugari, koji nikad ne plaču, odveli su me nekoliko puta u Holandiju, gde sam izlagala, u Novi Sad, u Eger i Kikindu i divno smo se proveli. Oni su moja radost, mir i tišina. Moja monodrama."


Jednom ste u šali rekli da je vaš epitaf "Mali nosić, dobar pičić, ovde leži Vesna Čipčić", a posle su tu vašu izjavu novinari prepisivali. Šta kažete na to danas i da li ostajete pri tome da taj citat bude ispisan na vašem spomeniku?


"Neko je smislio taj epitaf, više se ne sećam ko. Ja sam to prihvatila kao šalu i ništa više."

 

anja i ivan alač
anja i ivan alačfoto: Damir Dervišagić

Da li biste prihvatili da radite film sa sinom Ivanom?

 

"Zašto da ne, ako me bude pozvao i ako bude imao ulogu za mene."

 

Kako ste zadovoljni razvojem Anjine karijere? Da li ste srećni kad je porede sa vama?

 

"Anja je ozbiljna mlada glumica. Izabrala je teži put, i to veoma poštujem i cenim. Svoja je i zna šta radi. A to da nas porede, nije neobično. To, naravno, ima više loše nego dobre konotacije. Niti je Anja mogla da bira mamu doktorku, niti sam ja mogla niti želela da utičem na njen izbor profesije. Važno je da obe uživamo i volimo profesiju koju smo odabrale."

 

 

makonda-tracker