intervju

PRVI PUT NAKON POROĐAJA PROGOVORILA O SVEMU: Jelisaveta Orašanin iskreno o majčinstvu i suprugu, a evo u kojim trenucima joj ćerka NAJVIŠE NEDOSTAJE

0

Jelisaveta Orašanin Teodosić kaže da se košarkaš savršeno snašao u ulozi oca, ali da je ona ta koja ustaje noću kada Petra zaplače.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Glumica uveliko radi na nekoliko projekata bez obzira što je majka tromesečne bebe Petre. Ona otkriva da uz dobru organizaciju uspeva čak i da izađe u noćni provod, a tada suprug uskače u pomoć oko bebe.

 

Jelisaveta je uspela i da figuru dovede do savršenstva, a za to je zahvalna trenizima.

 

- Kada sam bila trudna, imala sam trbušnjake sa strane, tako da dan pred porođaj se nisam previše ugojila. To što sam trenirala od sedmog osnovne veslanje i što sam ceo život fizički aktivna mislim da je to definitivno ključ mog izgleda.

 

A genetika?

 

- Ima i toga. Ali mislim da se svaka žena ugoji kada jede. A ako ne jedete mnogo, nećete se ni ugojiti. Ili ako trenirate, teško da čovek može da se ugoji.

 

Primetili smo da ideš i na žurke?

 

- Uspavam dete, onda otrčim, tri sata đuskam i onda trčim nazad. Za to vreme Miloš čuva ćerku. Inače, na ovom splavu gde snimamo seriju “Vojna akademija” smo pravili devojačko veče drugarici sa klase. Ali nisam tip koji izlazi po splavovima. Više volim elektronsku muziku. Baš sam pre neku noć išla na jednu takvu žurku.

 

Sa tvoje klase skoro sve ste postale mame?

 

- Nisu Anka i Anja. Nas četiri jesmo. Dobro, sad će i one. Čekamo ih.

 

Po povratku iz Amerike si dosta angažovana?

 

- Vratila sam se pred leto, a sve se tada snima, pa mi je ispao dobar tajming. Ali kada mi porodiljsko prestane u februaru, onda ću se skroz vratiti u svoje pozorište. Biću na relaciji gde god budemo živeli. Tako da se nadam da ćemo uspeti sve.

 

Deluješ energično. Brak i majčinstvo te nisu smirili, šta može da te smiri?

 

- Trening. Zato i treniram svaki dan. Tip sam: što više radim, meni je bolje. Što manje radim, sve sam usporenija. Kada manje stvari radim, ja ostanem kući i spavam po ceo dan. Kako se aktiviram, onda stignem da se vidim sa drugaricama na kafi, da snimam, da odigram predstavu i da odradim još sto stvari. Ne osetim to kada sam non-stop u ritmu.

 

Koji su to trenuci kada ti ćerka najviše nedostaje?

 

- Ja sam s njom 24 časa tri meseca bila. Zato sada mogu reći, a to će me svaka mama razumeti, prija mi malo kada odem na snimanje. Tako da sada uživam ovde na snimanju. Normalno je da često pomislim na nju, ali sam se sada prepustila poslu.

 

Kada Petra zaplače oko tri sata ujutru, da li se gurkate Miloš i ti ko će da ode kod nje da je ponovo uspava?

 

- Zna se - ja ću. (smeh) U tom periodu kada je beba mala jedino mama može da smiri dete, odnosno da ga nahrani. Pošto dojim, onda je normalno da ću ja da ustanem.

 

Kako se snašao Miloš?

 

- Odlično.

 

 

makonda-tracker