majka, glumica, supruga

ČOVEK ZABORAVI ŠTA MU JE JEDINO POTREBNO U ŽIVOTU: Mirka Vasiljević OTVORENO o porodici, ljubavi, ulogama i vaspitanju!

0

Mlada glumica i posvećena majka, Mirka Vasiljević priča o životnim ulogama, poslu i majčinskim obavezama

Mirka Vasiljević
Mirka Vasiljevićfoto: Luka Šarac

Mlada glumica i posvećena majka, Mirka Vasiljević za Stil priča o životnim ulogama, poslu i majčinskim obavezama

 

Koliko je teško biti dobra majka i uspešna glumica?

 

Ako čovek iskreno voli to što radi, ništa nije teško. Ja sam sa Vujadinom od naše 19. godine, i nas dvoje smo se prepoznali, kao i želju da živimo zajedno i imamo decu. Imali smo sreću da mladi postanemo roditelji.

 

Sve u životu ima lepu i ružnu stranu medalje. Ja sam htela da budem mlada mama, ali zbog toga moj posao trpi i to je negativna stvar. Međutim, ja na to gledam kao na prolaznu stvar, jer deca rastu i kasnije će biti dosta lakše.

 

Za mene je ozbiljniji projekat bio da imam decu, nego da nižem ulogu za ulogom i nije mi teško. Sada više radim u pozorištu jer to zahteva radno vreme od 4 do 5 sati. Lakše mi je da se iskombinujem tako, nego na snimanjima koja traju do 15 sati.

 

Međutim, ako nešto baš mnogo volite, sve se može uklopiti.

 

Da li je troje dece idalan broj?

 

Mislim da je idealno imati dete. Brojka nije bitna. Sve je to zapisano gore negde. Ja sam za to da svaki par ima dete, a broj nije bitan. To ne znači da ću ja možda stati na ovom broju, jer to ne zavisi samo od toga šta ja želim već šta nam je suđeno.

 

Kako se vi kao glumica borite sa opsesijom koja vlada među ženama da moramo biti večito lepe i mlade?

 

Mediji dosta diktiraju taj trend lepote i mladosti. Dosta se stvari nosi iz kuće.

Ja sam oduvek bila jako vezana za majku i tetku i odrastala gledajući njih dve koje redovno idu kod kozmetičara, frizera, na zdravstvene preglede... Ako takav stav o nezi imate u kući, vi usvajate to kao nešto normalno.

 

Što više ulažeš u sebe: paziš na zdravu ishranu, baviš se sportom, kasnije ćeš lakše izaći na kraj sa godinama i promenama koje one nose.

 

Ja sam sa 19 godina promenila način ishrane, naučila da jedem namirnice koje su kompatibilne i koje prijaju mom telu. Naravno, nisam robot i tu i tamo pojedem nešto što ne bi trebalo, ali sam u principu dosledna. Do sada sam oduvek imala kontrolu nad sobom i nikad ne odlažem za nekiponedeljak koji nikad neće doći.

 

Bitno je da jedete hranu koja je sa našeg podneblja. Ja sam za to da jedemo ono što su jeli naši preci. Na kraju je bitno da ste zadovoljni kada se pogledate u ogledalo.

 

Da li se oseća opsesija za izgledom u glumačkim krugovima?

 

Nastavak intevjua na sledećoj strani.

 

makonda-tracker