glossy intervju

NEMA ČAROBNE PILULE ZA DOBAR BRAK: Željko Vasić iskreno progovorio o porodici i roditeljstvu i priznao čemu se trudi da nauči NASLEDNIKE

0

U susret velikom koncertu koji će 5. aprila održati u Kombank dvorani, Željko Vasić u intervjuu za Glossy.rs govori o najjnovijem singlu, učešću na Beoviziji, ali i o novim projektima.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Popularni kantautor otkriva u kojim ćemo ga sve još muzičkim pravcima videti, da li je večiti romantik, te zbog čega mu je omiljena destinacija Kanada.

 

Pre skoro dva meseca izdali ste novu pesmu “Večiti romantik”. Kako ste zadovoljni kako je pesma našla put do publike?

 

Prezadovoljan sam. Pesma se emituje na svim radio stanicama i ima oko milion pregleda na YouTube-u. Ljudima se dopada i to je meni dovoljan signal da mogu da budem zadovoljan. Jedva čekam koncert da svi u glas sa mnom zapevaju.

 

Da li ste zaista “večiti romantik” i u kojim situacijama se on probudi u vama?

 

Jesam. Romantik sam, ali ne razumem odakle potreba da pevač mora da bude ono o čemu peva. Posao pevača je veoma sličan glumcu. Zamislite da pitate glumca koji glumi nekog okorelog kriminalca da li privatno takav? Ja sam tu da ispričam priču. Pevač mora da bude dobar pripovedač.

 

U kojim stvarima ste fanatik?

 

Sve što radim, radim sa velikom posvećenošću. Možda bih to mogao da nazovem “fanatičnost”. Uglavnom sa mnogo strasti i ljubavi pristipam muzici. Muzika je kao žena - moraš da joj se predaš.

 

Da li obraćate pažnju na razne priče i tračeve koji uvek moraju makar malo da pogode svaku javnu ličnost, ili zaista ne marite za to kao u novoj pesmi?

 

O meni najviše znaju oni koji me nikada nisu upoznali. Svašta sam čuo o sebi. Uvek se iznenadim količinom mašte i dokonosti ljudi koji sebi daju za pravo da tako “ad hok“ komentarišu ljude koje ne poznaju.

 

Nedavno ste učestvovali na Beoviziji kao kopozitor pesme “Nema suza”- Dženana Lončarevića. U čemu ste pronašli inspiraciju za pisanje ovakve izuzetno teške tematike?

 

Verovatno je moja krivica to što nisam dovoljno približio ljudima svoju muzičku širinu. Postoji mnogo muzike koju sam komponovao, a nije baš vezana za moj stil muzike. Baviću se ozbiljno time u budućem periodu. Imam dosta nesvakidašnjih kompozicija koje zavređuju veliku pažnju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeljko Vasic (@v.zeca) on

 

Kako cenite evrovizijsko takmičenje generalno i da li biste voleli da nekada stanete na tu čuvenu scenu?

 

Da sam želeo prijavio bih se.

 

 

Četrnaest godina ste u braku sa suprugom Ivanom. Koji su neophodni sastojci za očuvanje jednog odnosa?

 

Nema čarobne pilule, niti univerzalnog recepta za dobar brak ili dobar odnos između ljudi. Vrlo je individualno i zavisi od nas samih.

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker