Nina Janković: Volim viteštvo kod muškaraca

Lepa glumica Nina Janković priča kakva je u ljubavi, u kojim trenucima eksplozivno reaguje i otkriva da bez ljubavi i poštovanja svog dečka Mateje ne bi mogla da funkcioniše
2
1 / 3 Foto: Petar Đorđević

Zanosna mlada glumica Nina Janković (22) svojim pojavljivanjem u filmu Montevideo, bog te video reditelja Dragana Bjelogrlića, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Baš kao što je na izuzetan način dočarala lik šarmantne Valerije, tako i u privatnom životu ova temperamentna umetnica hrabro korača kroz život postavljajući sebi neprestano nove izazove. Ipak, svesna kako je posao ne ispunjava u potpunosti, Nina paralelno neguje i svoju dugogodišnju romansu s anonimnim Matejom, koji joj je i tokom proteklih napornih meseci snimanja bio važan oslonac. U intervjuu za Story, lepa glumica priča kako je doživela trenutnu popularnost, otkriva kakva je u ljubavi i ističe da joj se dopadaju muškarci sa viteškim osobinama.

Story: Da li ste trenutno emotivno ispunjeni?

- Jesam! Pored sebe imam dečka koji mi pruža podršku i poverenje, što me motiviše da opravdam njegovo poverenje. Voleti i biti voljen je nešto najlepše na svetu i to je deo mog uspeha. Bez emotivne stabilnosti ne bih mogla da budem ono što jesam.

Story: Smatrate li da sa ispunjenim i stabilnim vezama dolaze i drugi važni uspesi?

- Da, to je nepresušni izvor životne energije i pruža čoveku snagu da se formira kao ličnost.

Story: Šta vam je najbitnije kod pripadnika snažnijeg pola?

- Volim karakterne i stabilne osobe, nežne, pažljive, iskrene i otvorene. Ne zanimaju me sujetni i nadobudni tipovi u džipovima. Ako bi se tako moglo reći, volim ono viteško kod muškarca.

Story: Jeste li ljubomorni i skloni ishitrenim odlukama?

- Nadam se da nisam, trudim se da budem otvorena i realna. Ipak, mislim da nema osobe koja nikada ne oseća makar i trunku ljubomore. Ponekad burno reagujem, ali spremna sam i da se izvinim.

Story: Kakvi su vaši stavovi po pitanju braka i vidite li sebe u takvoj zajednici?

- Nemam predrasuda, želim da budem srećna i da se jednog dana ostvarim kao prava žena. Sada mi je prioritet da se izborim sa svim obavezama, a kasnije sebe vidim u srećnoj zajednici jer uslov za uspeh predstavlja i ostvarenje na ličnom planu. Ja sam odlučila da budem srećna.

Story: Od koga najpre tražite savet kada imate neki problem?

- Najčešće razgovaram sa roditeljima jer imamo otvorenu komunikaciju i potpuno poverenje. Naravno, tu su moj dečko i prijatelji. Na njih uvek mogu da računam i srećna sam što ih imam.

Story: Kako ste se osećali kada ste saznali da ćete dobiti ulogu u filmu Montevideo, bog te video?

- Bila sam srećna kao dete i ponosna što su baš meni ukazali poverenje za tako ozbiljnu ulogu. Smatram da mi je uloga Valerije odlično legla, pre svega zato što je predstavljala veliki izazov na početku moje karijere. U nekim momentima slična mi je po temperamentu, ali potpuno smo različite po karakteru.

Story:  Ko vas je od kolega posebno oduševio?

- Iz celog projekta izašli smo kao veliki tim koji je odlično funkcionisao pod dirigentskom palicom Dragana Bjelogrlića. Svi smo izlazili u susret jedni drugima, kako mi mladi, tako i naše iskusnije kolege.  Dragan nam je pomogao da postanemo porodica u kojoj svi dišemo kao jedan, što je i uspeo da dočara na filmskom platnu. Tokom snimanja od njega sam mnogo naučila, stekla sam samopouzdanje i shvatila da je ispred mene još mnogo napornog rada. Kako je snimanje proticalo, postala sam svesna da učestvujem u odličnom projektu koji će imati veliki uspeh. Ipak, puni bioskopi i podrška publike prevazišli su moja očekivanja.

Story: Da li vam je bilo neprijatno kada ste se obnažili pred kamerama? Kako je na to reagovala vaša porodica?

- Naravno da mi je bilo neprijatno, ali kao i svaki profesionalac uradila sam ono što je uloga zahtevala od mene. To je deo glumačkog posla.

Story: Kako je vaš dečko reagovao?

- Nisam se dvoumila oko toga. Naprotiv, imala sam veliku podršku od njega. On veoma poštuje i podržava moj rad.

Story: Koliko vam prija trenutna popularnost?

- Nemam vremena da razmišljam o popularnosti, ali ona uvek prija. Mene motiviše da radim i da dam sve od sebe u poslu kojim se bavim. Ipak, popularnost je prolazna i ja to nijednog trenutka ne zaboravljam.

Story: Kakvi su vaši životni prioriteti?

- Trenutno mi je najvažnije da diplomiram na Fakultetu dramskih umetnosti i aktivno radim na tome, a sve ostale stvari kretaće se svojim tokom.

Moni Marković

makonda-tracker